Zdravím,
mám nový PC (2 měsíce) a poslední dobou se pokaždé při nabíhání windows (xp) restartuje. Pak už se chytí a pracuje dobře. Měla jsem ho v servisu kvůli BSOD při startu, kde mi bylo řečeno, že provedli všechny zátěžové testy a hardware pracuje bezchybně a BSOD způsoboval firewall. Po odinstalaci firewallu pracoval nějakou dobu dobře, ovšem teď se objevily ty restarty. Odstranila jsem všechny spotřebiče, napájeny ze stejné zásuvky, ale problém přetrvává.
Poraďte prosím, čím to může být.
Díky
E.
restarty při spuštění PC
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: restarty při spuštění PC
Pokud je PC v záruce, nepokoušel bych se závadu odstranit vlastními silami, protože v případě neúspěchu bude prodejce argumentovat porušením záručních podmínek. Od smlouvy máš možnost odstoupit v případě, že se jedna závada vyskytne potřetí, nebo když se objeví čtyři různé závady v průběhu záruční doby. Argument servisu, že HW pracuje bezchybně, je pravděpodobně jenom klička v situaci, kdy nevědí, co s tím. Tebe nezajímá, že HW pracuje bezchybně, tobě vadí restart při nabíhání systému a to, že pak už systém naběhne je sice příjemné, ale ani trochu to nesnižuje význam faktu, že naběhne až na druhý pokus. Navíc se nedomnívám, že věc souvisí se zatížením čehokoliv v HW, protože v tom případě by se závada pravděpodobně projevovala spíš při delším zatížení a ne hned při startu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Vím, že to je nejrozumnější vzít ho a hodit jim ho tam, jenže právě jsem v situaci, kdy PC denně potřebuju a na čekání na reklamace a pak shánění jiného PC, u kteryho samozřejmě zas bude jinej problém teď nemám čas. Každopádně by mě zajímalo, jestli tento problém, když ho prostě nebudu řešit časem přeroste v nějaký celkový kolaps nebo tak něco.
Díky
Díky
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stáhni si a vypal Ultimate Boot CD tam je spousta nástrojů použitelných k identifikaci problémů. Memtestem zkontroluj paměť, utilitou od výrobce pevný disk...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2209
-
od Villentretenmerth
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 19:53