CPU fan error-poradíte?
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
CPU fan error-poradíte?
Ahojte,mám problémek a nevím jak ho vyřešit,mám desku Asus P5B E Plus a CPU fan od chladiče Ninja 2 zapojen do desky,najednou mi při bootování hlásí: cpu fan error,párkrát to pípne a normálně naběhne systém a při tom větrák normálně točí,ale zjistil jsem ještě jednu věc a to:že se to děje jen po dlouze vypnutém PC,zapnu ho po té době a píp píp error,jinak je vše v pohodě,v biosu jsem zkusil vypnout kontrolu cpu fan a dělá to stejně,nevíte co s tím? 

► Zobrazit spoiler
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: CPU fan error-poradíte?
Zkus ten káblík od větráku vysunout a zasunout.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Ja mam na procaku chladic, ktery si sam reguluje otacky podle teploty ( nejakym odporem nebo co). No a kdyz se komp pusti a je predtim vyply, tak je nizka teplota a proto jsou nizke otacky. Bios si s tim moc nerozumnel a rval chybu ve smyslu: error, sou nizke otacky, fan v poruse. Tak sem jenom v biosu tento alarm zakazal a vse je ok. Mozna je to stejny problem.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mám stejný problém a ignoruju ho.Myslím že je to tak jak říkal Moriss.Jinak ten systém regulace se jmenuje PWM.(Pulse Wave modulation)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Mám ninju 2 a ten PWM regulaci nemá,jen 3 pinový konektor a zapojený do desky-konektoru CPU FAN,v biosu vypnutí detekce alarmu cpu fanu nemám,jen jak jsem psal výše,kablík jsem odpojil a zapojil,ale pořád ten samý problém. 

► Zobrazit spoiler
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus flashnout BIOS, ale nejdřív zjisti zda v něm nemáš nastaveno řízený ventilátorů pomocí PWM když to ten ventilátor neumí. Taky můžeš zkusit vyměnit ventilátor, čidlo může být poškozené.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Zpět na “Problémy s hardwarem”