Pustil jsem si na harddisk Geparted abych smazal logické disky a sloučil je do jednoho a teď při pokusu o nabootování z CD s XP se mi objeví tato zpráva:
Error No active partition
PXE-E51: No Dhcp or BOOTP offers received
PXE-MOF: Existing Intel PXE ROM.
Operating System not found
Protože jednak nevládnu angličtinou a s tímto problémem jsem se ještě nesetkal, pravda Geparted jsem použil poprvé tak nevím co dál.
Zřejmě se musí nějak připojit HD ale nevím jak.
Prosím poraďte!!
Díky.
Geparted a No active partition
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Geparted a No active partition
Nastav si v BIOSu bootování z CD/DVD takhle se to snaží nabootovat z disku na kterém není systém. Až se ti spustí instalátor budeš muset nejspíš vytvořit oddíly a naformátovat disk.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Geparted a No active partition
Zajímavý problém:
Nebootovalo to z cd s XP, které mám originál s licencí ale musel jsem tam vrazit prvně w2000 a potom přeinstalovat XP. Přitom jsem to z toho cd několikrát instaloval a nebyly problémy.
Asi se divíš proč tolik přeinstalací, hrál jsem si s Linuxem, který jsem zkoušel na dalším logigkém disku, teď naposled tam bylo SuSe. Před tím to vždycky šlo, že jsem tam vrazil to cd s XP zrušil logické oddíly s Lin a instaloval další. SuSe takhle nešlo a proto jsem zkusil Geparted.
Nebootovalo to z cd s XP, které mám originál s licencí ale musel jsem tam vrazit prvně w2000 a potom přeinstalovat XP. Přitom jsem to z toho cd několikrát instaloval a nebyly problémy.
Asi se divíš proč tolik přeinstalací, hrál jsem si s Linuxem, který jsem zkoušel na dalším logigkém disku, teď naposled tam bylo SuSe. Před tím to vždycky šlo, že jsem tam vrazil to cd s XP zrušil logické oddíly s Lin a instaloval další. SuSe takhle nešlo a proto jsem zkusil Geparted.
Zpět na “Problémy s hardwarem”