Vypínání monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

luksaboss
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vypínání monitoru

Příspěvekod luksaboss » 13 pro 2008 12:56

Ahoj PCčkáři, nejsem teda nějaký začátečník v oblasti PC ale nejsem taky žádnej profík. Mám takový malý velký problém: když jsem si vyměnil na základce procesor a vse proběhlo s problémy které jsem ale vyřešil a vše ted funguje bez problému tak se začalo dít něco z čeho teda nechápu, při svižné práci v oknech Windows mi prostě chvilkama vynechává monitor ( a přijde mi to jakoby upravoval rozlišení ). Hardwaru to neprisuzuju i když to se starým procesorem nedelal, protože například při spuštěném filmu nebo náročné hře je to uplně v klidu a funguje vse bez nějakých výpadků. Pravda je že windows jsem instaloval z CDRW poněvadž to bylo moje nouzový řešení... Nevíte čím to muže být či dělá někomu toto windows instalace ;-(( Je to sice maličkost ale dohání mě to k šílenství :oops: děkuji predem za odpoved :-)

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vypínání monitoru

Příspěvekod Owner » 13 pro 2008 13:21

Instalace by spíš napsala,že je poškozená. Napiš svoji sestavu. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 pro 2008 13:38

Jakou máš grafickou kartu a jaký monitor a jaké používáš standardně rozlišení? Ještě mrkni do správce zařízení, zda tam není nějaké varování (? nebo !). Co myslíš tím "při svižné práci v oknech Windows"?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

luksaboss
nováček
Stav:

Příspěvekod luksaboss » 13 pro 2008 14:52

Pardon vím že občas se vyjádřím tak že to pochopím já ale ostatní s tím mají problémy, navíc jsem spěchal to napsat...Jde o to že jsem se starým procesorem (AMD Athlon XP 2200+) neměl žádné problémy, v ničem! A s novým jsem chvíli bojoval než jsem přišel na to že jsem si pro rychlost 133 MHz pamětí nastavil latenci 2.0 a po koupi nového, současného prcesoru AMD Athlon XP 2800+ Barton se sběrnicí 166MHz jsem na to zapoměl a při zvýšeni frekvence z 133 na 166 mi Windows nabootoval do tý doby než sáhnul na paměti a v tu chvíli se resetoval. Proto jsem chvíli používal PC podtaktovaný a vše bylo OK. Potom jsem prišel kde je zakopanej pes a pamětem jsem nastavil latenci 2.5 a už počítač fungoval v pohodě s frekvencí jakou má mít (166MHz). Ještě jsem zkoušel co udělají paměti když změnim Command rate na 1T a windows mi nabootoval, spustil se ale jakmile jsem na něco kliknul tak se seknul. Tak jsem vratil změnu z5 ale nepomohloto, provedl jsem opravu! windows z instalace která je na CD-RW, který je ne ve zrovna OK stavu ale nešlo to jinak! Při pruběhu opravy mi hlasil instalační program chybu že chybí jakási knihovna VGA či AGp nevím přesně prostě jsem to přeskočil a od tý doby mi to dělá neplechu a ze stejného CD jsem instaloval nový systém a problém pokračuje i ted. Prostě když je PC v klidu či hraju hry a nebo sleduju film tak nic se neděje ale jakmile pracuju v oknech, kopíruju a otvírám okna, pracuju s programy, tak mi zčerná CRT monitor AOC asi na sekundu a zase naskočí obraz. Chová se jakoby nastavoval rozlišení! Takže je možný že by windows při instalaci prostě přeskočil vadnej soubor? Sestava: MB - ECS L7VTA,KT400; GPU - nVidia GF 7600GT od TwinTechu, RAM 2 x 512MB a procák AMD Athlon 2800+ Barton. Pozn. BIOS mi ho nerozpozná ale pracuje s ním . Unknown CPU type. Myslím ale že to jako mám sestavu moc nepomuže :?

luksaboss
nováček
Stav:

Příspěvekod luksaboss » 13 pro 2008 15:07

Jo a rozlišení 1024 x 768, barevná hloubka 32 bit a refresh 85 Hz. A ktomu správci zařízení - koukal jsem a nic. Vážně nevím kde je chyba ale když se stane to že mi vynechá monitor tak začnu v nervech hýbat s myší a ona mi zčerná obrazovka treba trikrát po sobě :bomb: ! A nebo jsem si pustil vizualizaci a tá má rozlišení jiný než mám nastavený a zčerná monitor po 10 - 20 sekundách a pořád to tak dělá dokuid to nevypnu tu vizualizaci. Za normální situace to dělá tak ruzně - je to na umření jsem potom nervozní. Ale prostě hardwaru to prisuzovat nemužu protože za těch okolností jak se to stalo to musej být widle - nebo já nevim. Dělalo vám to už někdy takto ??? A komponenty podotýkám že jsem opravdu pečlivě zastrkal do slotů a vubec jsem vše udělal jak mám při výměně CPU. :smile:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 pro 2008 18:04

Podle toho, co píšeš, může být problém se samotným Windows. Předpokládám, že jsi před instalací Windows disk formátoval, Pokud jsi měl s instalací problémy, může být tím problémem samotné instalační CD, které je poškozené. Další příčinou může být chybné nastavení v Biosu. Podle popisu desky, kterou jsi uvedl podporuje i nový procesor, který používáš. Pokud si poznamenáš nastavení Biosu, můžeš zkusit jej nastavit na standardní hodnoty (Load Setup Defaults). Pokud jej Bios nerozezná, možná by pomohla aktualizace Biosu pro tuto základní desku, ale je-li dostupná jsem se nedíval. Méně pravděpodobná, ale i možná je chyba ovladače grafické karty, případně paměti (zkontroluj programem Memtest). Nepíšeš jaký používáš monitor - i ten může mít problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

luksaboss
nováček
Stav:

Příspěvekod luksaboss » 14 pro 2008 11:01

No podívej ... já jsem už s většinou možností počítal a proto jsem dělal dokonce dva testy na zatížení procesoru a pamětí a to asi dve hodiny každý test ! A a absolutně žádná chyba se nevyskytla a to byly testy různé ne stejné. Monitor mi predtím problémy nedelal nikdy tak by to byla sakra náhoda aby najednou začal takto zlobit a navíc když hraju jak řikám nebo sleduju film tak nic. Co se týče ovladačů grafiky mám stejné jako jsem stáhl už predtím a fungovali a to jsou ty nejnovějsí. Jinak monitor mám AOC kvlr nebo tak něco, nechce se mi dívat do manuálu je to CRT 17". S tím BIOSem už jsem si řikal že bych to dal na základní nastavení ale zatim se mi nejak nechtělo a co se týče Flahnutí BIOSu tak to mám už vše nechystané na disketě připravené k použití ale nikdy jsem to jestě nedělal a mám strach abych si BIOS nepokazil jelikož to bych byl v pytli jelikož ted PC potrebuju do školy. Asi provedu nejdriv novou instalaci už jsem si vypálil WINDOWS na CD a potom Loadnu default nastavení BIOSu. :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17955
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4039
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4725
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2726
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • výběr monitoru
    od teichmann.ondrej » 20 kvě 2025 10:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    34
    5579
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”