zdravim.
mam podobny problem, mel jsem rozdeleny disk na vice casti ale po case jsem prisel ye to nema cenu. tak jsem ho spojil pres "partision 8". jelikoz jsem mel system okolo 3 let tak jsem si rekl ze ze ho preinstaluji ale nastal prvni problem nedokayal jsem formatovat disk tak jsem ho dal ke kamosovi a jemu se to povedllo tak jsem si vratil do sve bedny a chtel zacat instalovat jenze mi to uz tento disk nenasel. po dlouhych snahach jsem sehnal alespon 4gb disk na system a snazil se to rozchodit na svem pc jenze mi to stale nejde. pokud ho vratim k nemu tak on ho najde ale me pc to nenalezne. potrebuji poradit jestli to ma cenu zachranovat 160gb a nebo jestli si mam radsi koupit novy hdd?
jinak v biosu ho bez sebemensich problemu najdu a pokud dam aby se nacital prvni tak nerozebnehnu ani win xp
Dotaz oddělen, jako samostatné téma a upraven název. Přečti si pravidla fóra a respektuj je. Děkuji! Pic
Hardisk sata - problém Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Hardisk sata nejede, vypíná počítač.
To je SATA?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hardisk sata nejede, vypíná počítač.
co znamená nenajde?..neobjeví se vBIOSu ani zprávci zařízení?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hardisk sata - problém
Jestliže je na disku nainstalován systém v jiném PC, tedy s jinými komponentami, tak samozřejmě v drtivé většině Windows nenaběhne. Když je připojíš jako druhý disk do PC a je vidět ve Správě disků, tak odeber oddíl, nebo oddíly, pak vytvoř nové a následně naformátuj (pomalý formát) a můžeš instalovat Windows a pak ovladače. Pokud tedy máš ještě jeden disk se systémem, jinak to musíš udělat z Instalačního CD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hardisk sata - problém Vyřešeno
dekuji vsem. uy se mi to povedlo rozchodit.
jelikoz to byl sata disk a ja ho uplne cely naformatoval tak jsem vymazal i ovladace k zakladni desce tim padam mi "riad tool" nikde nenaslo a me se povedlo pouze najit hdd pripojeny pres "ksandu". Je mi ale divne ze jsem ten disk videl v biosu a ve spave zarizeni ne.
jelikoz to byl sata disk a ja ho uplne cely naformatoval tak jsem vymazal i ovladace k zakladni desce tim padam mi "riad tool" nikde nenaslo a me se povedlo pouze najit hdd pripojeny pres "ksandu". Je mi ale divne ze jsem ten disk videl v biosu a ve spave zarizeni ne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3252
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50