Ahoj. Koupil jsem si novy hardware a mam problem s jeho spustenim. Kdyz zapnu PC, tvari se ze normalne bezi, vetracky, rozsviti se monitor, pipne deska, ale uz nevidim ze by probehl POST, ani BIOS, zkratka nic. Kdyz dam do mechaniky CD, nabootuje a nabehne normalne na monitoru uvodni obrazovka, pak se sekne v prubehu....
Hardware je MB: MSI P43 NEO-F, CPU Intel Core 2 Duo E7400, VGA MSI N9600 GT
Zkousel jsem uz kde co, nemate nekdo nejaky napad?
Diky
nespustim PC
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: nespustim PC
Máš dobře nastavený BIOS? Vidí disky atd?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
no prave ze vubec neprobehne POST a ani do BIOSU se nedostanu takze nemam tuseni
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych to viděl na špatnou desku (jestli jsi teda dobře zandal CPU a chladič), MSI je podle mě nespolehlivá značka...jejich výrobky jsem dával na reklamaci nejčastěji.
Lenovo Thinkpad Edge 15
jeste muzu zkusit vyndat CPU a dat zpet, ale pochybuju....
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych řekl, že to tím CPU nebude. Nevěřím, že by někdo dal CPU špatně do socketu.
Lenovo Thinkpad Edge 15
no taky nevim co bych na tom dokazal zkazit, ale uz me nic nenapada...
-
- Pohlaví:
Ale občas se i to stane. Minulý měsíc zde kdosi řešil podobný problém a nakonec zjistil že při vsazování procesoru ohnul 3 nebo 4 nohy.
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit píše:Ale občas se i to stane. Minulý měsíc zde kdosi řešil podobný problém a nakonec zjistil že při vsazování procesoru ohnul 3 nebo 4 nohy.
Občas se zadaří. Borec přinesl PC...pod desku nedal sloupky, tak ji dvakrát reklamoval, protože ji vždy odpálil (jak ji přišrouboval přímo na plech

Lenovo Thinkpad Edge 15
tak jsem vse, vcetne procesoru opet rozebral, vzal sem si i bryle abych neco neprehlid. Nic jsem neobjevil, znovu jsem slozil a vysledek je totozny, pustim, pipne deska a kdyz nevlozim nejaky CD tak je to vse.
Jediny rozdil je v tom ze zacla blikat kontrolka HDD
Jeste mi tak napada, ze to pipnuti stejne asi neni jedno kratky ale spis dlouhy...
Jediny rozdil je v tom ze zacla blikat kontrolka HDD
Jeste mi tak napada, ze to pipnuti stejne asi neni jedno kratky ale spis dlouhy...
Zpět na “Problémy s hardwarem”