Volant, co jsem to sakra koupil

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

gyga
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Volant, co jsem to sakra koupil

Příspěvekod gyga » 11 úno 2009 15:16

Ahoj, mám problém. koupil jsem starší volant Compressor Deluxe Force Feedback. Je to volant pro Playstation 1,2 a i pro PC (můj případ). Jako ovladač je přibalena disketa s DirectPad Pro Win 98/Me (což by nevadilo XP verzi jsem sehnal). Volant se připojuje přes redukci do portu LPT. Po nainstalování DirectPad mi ale PC pořád hlásí, že zařízení není připojeno, nějaká komunikace tam ale je, protože se volant po připojení stočí na jednu stranu. Při instalaci se musí zadat ručně rozsah I/O to jsem (myslím) udělal dobře (zkusil jsem i všechny ostatní varianty). V herních zařízeních ho vidím jako "nepřipojeno". Nevíte někdo jak to rozchodit? Nebo nebylo by lepší koupit redukci z PS 1,2 na USB? http://www.gamapc.cz/Default.ashx?Mode=Sti&StiId=7687
Lenovo Thinkpad Edge 15

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Volant, co jsem to sakra koupil

Příspěvekod Pic » 11 úno 2009 16:30

Jednak se podívej do Správce zařízení, zda je nainstalován správný ovladač. Nesmí být u toho ?, nebo !. Pak se podívej do Ovládacích panelů, zda je tam nastaven jako herní zařízení a pokud ano, tak jej žádně nastav a zkalibruj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 11 úno 2009 16:43

Žádné vykřičníky a nic nemám, vše v pořádku. V herních zařízeních je vidět, ale nejde dát kalibrovat, protože to hlásí, že zařízení neni připojeno. Nejde kliknout na vlastnosti.

Obrázek
Lenovo Thinkpad Edge 15

pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 11 úno 2009 16:44

Ta redukce, je aktivní (je na ní nějaká krabička) a nebo je to jen kabel?? Protože tohle se stává u redukcí, že né moc dobře fungují. Tohle se mi stalo i u joysticku s redukcema na LPT nemám moc dobré zkušenosti.. Jak to zkusit? Asi jinou redukci. A na PS jede?? Třeba je i ten volant vadný.
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 11 úno 2009 16:51

Tak to netuším jak je to s tou redukcí. Volant měl kámoš na playstationu a tam mu fungoval. Dneska na to nemám moc čas, ale zejtra ještě něco ozkoušim, snad to dám dohromady. Jinak asi zkusím koupit tu redukci. Kdyby vás ještě něco napadlo tak pište večer si to přečtu. Zatím se mějte :D
Lenovo Thinkpad Edge 15

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 úno 2009 17:23

Volant má asi napájení z el. sítě přes nějaký síťový adaptér, tak zkontroluj zda je funkční a dává správné napětí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 12 úno 2009 17:15

Není tam přepínač PC/PS?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 20 úno 2009 17:10

Tak jsem koupil tu redukci (co jsem uvedl na začátku) a vše je v naprostém pořádku. (Nejen pro ty kteří by to někdy potřebovali).
Lenovo Thinkpad Edge 15

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”