podivne spousteni PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bandas
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

podivne spousteni PC

Příspěvekod bandas » 20 úno 2009 11:51

nevim jestli to patri prave sem, ale protoze to dela at nainstaluju jakykoliv OS asi to bude hardware.
Zkratka kdyz spoustim pocitac, vsechno nabehne, zacnou se spoustet Visty (takovy ten radek) a pak standartne obrazovka zcerna a misto aby se objevilo logo Visty tak uz zustane obrazovka cerna. Nekdy se pocitac spusti po 5ti restartech a nekdy napoprve, je to naprosto nahodny. (vubec nezalezi jestli spoustim normalne nebo dam spustim v naposledy funkcnim stavu) To samy to dela i u XP takze problem OS to tezko bude.

Jediny voditko je to, ze to dela az po instalaci ovladacu na grafickou kartu.(zkousel jsem bezvysledne ruzny verze)
RAMkou to nebude, mel jsem chybny ktery jsem reklamoval, na tu soucastnou jsem zkousel ruzny testy a zadny nic nenasel. Reklamoval jsem uz i grafiku, ale problem je porad stejny....

Mate nejaky tip? Neco jsem nenastavil v BIOSU nebo neco podobnyho?...

Sestava:
MB MSI P43 NEO F
CPU Intel Core 2 DUo E7400
RAM 2x 2048 800MHz
VGA MSI N9600 GT T2D512
HDD Samsung SpinPoint F1 500GB
Fortron 400W FSP400

Reklama
Sitius
nováček
Stav:

Re: podivne spousteni PC

Příspěvekod Sitius » 20 úno 2009 11:59

Kdyby si nenapsal to s tou grafikou, tak sem měl podobné porblémy,ale to mi udělal nějakej virus, takže sem to naformátoval a bylo hotovo a jednou to bylo diskem spatným, proste to nenaběhlo protože ho to občas našlo občas ne.Ale pokud to dělá až po nainstalování grafické karty, tak bych ti doporučil najít nějaké staré ovladače na ní a ty tam nahrát ručně, nebo tam dát nějakou jinou na zkoušku aby jsis byl 100% jistej že to je grafika.

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 20 úno 2009 12:02

Sitius píše:Kdyby si nenapsal to s tou grafikou, tak sem měl podobné porblémy,ale to mi udělal nějakej virus, takže sem to naformátoval a bylo hotovo a jednou to bylo diskem spatným, proste to nenaběhlo protože ho to občas našlo občas ne.Ale pokud to dělá až po nainstalování grafické karty, tak bych ti doporučil najít nějaké staré ovladače na ní a ty tam nahrát ručně, nebo tam dát nějakou jinou na zkoušku aby jsis byl 100% jistej že to je grafika.

no ja uz prave zkousel ovladace starsi i novejsi, grafickou kartu uz jsem taky vymenil..... ale ve finale se nezmenilo vubec nic.... :?

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 20 úno 2009 12:13

Zdravím. Zkus systém spustit v nouzovém režimu (F8 po startu). A podívej se zda ve správci zařízení nemáš u nečeho ? či !. Poté odinstaluj ovladače , které máš v pc vyčisti registry pomocí Ccleaneru viz. podpis.
A nainstaluj buď aktualní či vyzkoušej starší tedy ty , které dodal výrobce na cd spolu s grafickou kartou.
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 20 úno 2009 13:18

.luba. píše:Zdravím. Zkus systém spustit v nouzovém režimu (F8 po startu). A podívej se zda ve správci zařízení nemáš u nečeho ? či !. Poté odinstaluj ovladače , které máš v pc vyčisti registry pomocí Ccleaneru viz. podpis.
A nainstaluj buď aktualní či vyzkoušej starší tedy ty , které dodal výrobce na cd spolu s grafickou kartou.

tak jsem jeste zkousel ty ovladace spolu s tim Cleanerem, rozdil neni vubec zadny.
Jinak jeste jsem znova koukal do spravce hardware, a nasel jsem ze mam vykricnik u TPM (Trusted platform module) a pise mi to, ze cip nelze spustit. Muze to mit nejakou souvislost? Hlavne netusim co bych jako mel udelat pro to,abych ho spustil

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 úno 2009 13:27

Tady o tom něco máš: http://www.svethardware.cz/art_doc-B6A9 ... 2FC798.htm - Jinak doporučuji se podívat do manuálu k základní desce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 20 úno 2009 13:34

Přikladám opravený odkaz pokud je to on:
http://www.svethardware.cz/art_doc-B6A9 ... orm,module)
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 úno 2009 13:38

Dík - je to ono!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 20 úno 2009 13:58

tak z toho clanku plyne, ze by to teoreticky neco spolecnyho mit mohlo, v manualu k desce o tom ale neni ani slovo a co bych tedy vlastne mel udelat taky netusim :?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 úno 2009 14:09

Také tuto potvoru neznám. Vyčkej zda se ozve někdo znalý problému.

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 20 úno 2009 17:21

nasel jsem si k tomu clanek: http://www.windowsitlibrary.com/Content/2257/04/1.html
ale na me je tam moc informaci najednou..... Stejne jsem nepochopil jak to teda funguje a co s tim, ale zkusim se pohrabat v biosu a zakazat to rovnou, treba to bude lepsi :smile:

bandas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod bandas » 20 úno 2009 21:12

Takze problem s TPM jsem vyresil tim ze jsem ho zakazal v BIOSu. Ted uz ho vubec bepouzivam, takze ani vykricnik u nej byt nemuze. Nicmene to ale neresi problem ohledne spousteni PC.

Musim porad pri startu restartovat tak dlouho, dokud proste nenabehne....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”