Problém s grafickou kartou
Problém s grafickou kartou
Mám na notebooku grafickou kartu ATI Radeon HD 2400 XT. Chtěl jsem nainstalovat nové ovladače Catalyst 9.2 a někde jsem vyčetl, že není dobré je přeinstalovat přes ty stávající, ale že je potřeba nejdříve odinstalovat ty původní a potom nainstalovat nové. Ve správci zařízení jsem tedy na kartě ovladačů grafické karty kliknul na možnost odinstalovat ovladač. To proběhlo a potom jsem nainstaloval ten neový ovladač. Jenže problém: po restartu pc vůbec mojí grafickou kartu nevidí a uvádí jen nějakou integrovanou na základní desce (standartní grafický adaptér VGA). Zkusil jsem použít možnost Vrátit změny hardwaru, ale nic, kartu to nevidí. Už si nevím rady, poradíte někdo ? Díky předem 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s grafickou kartou
Možná si neodebral předešlé ovladače úplně správně.Nějaká část v Pc mohla zůstat.
Zkus se pořádně podívat jestli v PC nemáš ještě nějakou část těchto starých ovladačů.
Potom zkus odinstalovat i ty nové a nainstalovat znova.Jsou ty ovladače na grafickou kartu správné pro daný typ karty?
Zkus se pořádně podívat jestli v PC nemáš ještě nějakou část těchto starých ovladačů.
Potom zkus odinstalovat i ty nové a nainstalovat znova.Jsou ty ovladače na grafickou kartu správné pro daný typ karty?
Re: Problém s grafickou kartou
Problém je už vyřešen, ale i tak díky za radu. Udělal jsem to vlastně podobně, jak zněla rada. Po restartu konečně systém nalezl grafickou kartu a sám nainstaloval potřebné ovladače. Už to funguje. Ale ovladače jsou staré a když jsem tam chtěl nainstalovat ty nejnovější, tak to nejde. Na netu jsem vyčetl, že to údajně ani nepůjde, protože ATI nepodporuje vývoj svých mobilních karet tzn. že i když si stáhnu správný ovladač na svojí kartu, tak vzhledem k tomu, že je "mobility radeon" tak se instalace nezdaří. Bohužel 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2165
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 07:22
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2137
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 07:59
-
-
- 9
- 3206
-
od Søren