Pískání PC
- Peter.Phoby
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pískání PC
Zdravim, počítač mi strašně píská když neni v zatéži. Píská něco kolem procesoru možna cívky nebo něco. Uvedu příklad zapnu PC je to v pohodě ale když du třeba na internet a zapnu icq, utorrent atd... tak to začne strašne pískat. Procesor má vytížení tak 2% a píská to pořád.... skusil jsem tedy pustit HD film bez DXVA....to bylo okamžitě vytížení procesoru 100% a najednou to přestalo pískat...nevíte v čem je chyba ???dík 

FB51 Micro ATX, Intel 845GE / ICH4, Intel Pentium 4 , 3GHz HT s. 478, Kingston 2048MB DDR 333MHz CL2.5 (2x1GB), PowerColor HD 3850 AGP 512MB, WD 250GB, WD2500SD, 3.5", 16MB, SATA + WD My Book Home Edition WDH1CS10000E - 1TB.
Re: Pískání PC
Nejde to pískání ze zdroje?
- Peter.Phoby
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ee zdroj, grafika ani hardisky to nejsou je to procesor nebo nějaký cívky u něj na základovce..... nic jinýho to být nemůže ale když je procesor vytíženej na těch 100% tak je nadherný ticho......
FB51 Micro ATX, Intel 845GE / ICH4, Intel Pentium 4 , 3GHz HT s. 478, Kingston 2048MB DDR 333MHz CL2.5 (2x1GB), PowerColor HD 3850 AGP 512MB, WD 250GB, WD2500SD, 3.5", 16MB, SATA + WD My Book Home Edition WDH1CS10000E - 1TB.
pokud je to fakt nějaká cívka na mb což se mě nezdá (většinou pískají trafa) tak pokud mb není v záruce tak asi zalít nějakým silikonem
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
To pískání v zásadě nemusí souviset s vytížením čehokoliv. Zpravidla to dělají zdroje, resp. v nich uvolněná jádra transformátorů (tlumivek) která se rozkmitají a tím ten pískot. Pokud jsi si jisty, že je to někde u CPU tak vezmi nějaký izolovaný předmět - resp. tyčku (může to být třeba dětský štětec z umělé hmoty, ale nejlepší je nějaké obyč. dřevo) a zkus na ty komponenty (trafa, cívky) zatlačit. Pokud kmitá, tak se to po té fixaci projeví.
-
- Pohlaví:
To zao ono tohle se hodně blbě hledá a ještě hůř opravuje. V PC nejsou žádná vyšší napětí a že něco kmitá při 12V u CPU je spíš omyl. Ono to hrozně klame. Já tu taky onehdy hledal nějaké pískání, dokonce jsem to "lovil" mikrofonem uvnitř a ať se to nezdálo, tak to byl zdroj. V tom zdroji je to celkem jednoduché zafixovat ať už tím silikonem, (já ještě používám Dentakryl-kdoví jestli se vyrábí), anebo kusem drátu.
dentakryl se dělá výráběl sem dárek mámě na vánoce z toho stál asi 230kč a nechápu ty dávky tam protože se to míchá 1:2 a dávaj to v poměru 1:1
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
To zao pokud jsi takovej umělec a baví tě to, tak koukni naKřišťálovou pryskyřici. Není to zrovna za malej peníz a výsledk jsou super. Ale osobně jsem s tim nedělal, jen od vidění.
už musím udělat něco jinýho:-D a teď jak se tady řeší to schéma tak tam je ta super lampa http://pandatron.cz/?71&softlight_-_lampa_menici_barvu takže asi něco na ten styl..napadlo mě třeba to hodit do solné lampy místo žárovky- no uvidíme narozky má asi za 3 měsíce
jinak končím s OT
taky by to mohl být HDD on se VF zvuk špatně určuje odkaď de
jinak končím s OT
taky by to mohl být HDD on se VF zvuk špatně určuje odkaď de
- Peter.Phoby
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No já osobně si myslim že to tim zdrojem nebude, každopádně ho skusim zítra vyndat a uvidim. No a ješte když je procesor zatíženej tak tim spíš by měl ten zdroj pískat ne ?? natož když je v klidu.... Zdroj mam kdyžtak Fotron Blue Storm II -> starý 2 měsíce
to je docela známý viz. http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PD ... ansid=1097
-
- Pohlaví:
, ano, ale ty už to zpočátku vylučuješ.No a ješte když je procesor zatíženej tak tim spíš by měl ten zdroj pískat ne
Zpět na “Problémy s hardwarem”