seknutí při startu Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cybernovi
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

seknutí při startu  Vyřešeno

Příspěvekod cybernovi » 07 dub 2009 20:38

při startu systému comp natvrdo zamrzne.. Nemyslím si, že je to problém softwarový, protože nenaběhne ani live cd linuxu.. A disk jsem zkoušel na druhém pc a pokaždé bezproblémově nabootoval..
tak teď vypátrat čeho to bude chyba? Hardware není moje silná stránka ale něco jsem zkoušel:
1) grafiku jsem našel doma starou jinou a ta nepomohla
2) v compu jsou dvě ramky, tak jsem postupně dal jen jednu a pak druhou též žádný úspěch

často to zamrzne při slově vítejte a někdy takhle (viz screen) Moje podezření je na základní desku, ale fakt se v tom nevyznám..
Obrázek

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: seknutí při startu

Příspěvekod Pic » 07 dub 2009 20:42

Také to může být zdroj, záleží jaký máš (značka a W) a jak náročnou sestavu PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

cybernovi
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod cybernovi » 07 dub 2009 21:09

je to starý stroj.. 5let běžel bez sebemenšího zaváhání, takže zdroj noname 350w a stará P4ka

Hergot Pic, ty máš celkem čuch :) Zdroj mě vůbec nenapadl, tak jsem tu našel jeden starší a s nim se rozběhlo bez problémů.. Ještě zítra zkusím dlouhodobější běh co to udělá... Zatím díky :bigups:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 dub 2009 23:27

Zdroje no name a ještě k tomu dost staré, je dost častý problém a také mne to kdysi potkalo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

cybernovi
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod cybernovi » 08 dub 2009 08:29

tak na nový zdroj běžel poprvé 20minut.. teď to končí úplně stejně jako před tím na úvodní stránce..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 dub 2009 11:29

Nový zdroj je výkonnější než ten původní? Chce to odzkoušet se zaručeně dobrým zdrojem, nejlépe značkovým. Pro jistotu též otestuj paměti a udělej kontrolu disku s opravou případných chyb. Může to být také přehříváním některé konponenty v PC (GK, procesor, Chipset, výkonové prvky na základní desce).

Colectorman
nováček
Stav:

Příspěvekod Colectorman » 08 dub 2009 14:24

Zkoušel jsi Pc spustit jenoom v nouzovém režimu?Podobný problém sem měl taky a bylo to způsobeno virem...zamrznutí při startu na úvodní obrazovce.

cybernovi
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod cybernovi » 08 dub 2009 16:07

Pic píše:Nový zdroj je výkonnější než ten původní? Chce to odzkoušet se zaručeně dobrým zdrojem, nejlépe značkovým. Pro jistotu též otestuj paměti a udělej kontrolu disku s opravou případných chyb. Může to být také přehříváním některé konponenty v PC (GK, procesor, Chipset, výkonové prvky na základní desce).

Tak jsem si půjčil Fortrona a žádná změna... Disk jsem nabootoval v druhým pc, kde jsem ho pročistil a zkontroloval vším možným.. též zkontrolovaná ram přes Memtest

Zkoušel jsi Pc spustit jenoom v nouzovém režimu?Podobný problém sem měl taky a bylo to způsobeno virem...zamrznutí při startu na úvodní obrazovce.

jj, ani obnova poslední funkční konfigurace atd... disk bez problémů naběhne v jiném pc, nehlásí chyby, viry, xxx-ware apod..

// no nic, vzdávám to, jde do servisu .... Pak napíšu jak jsem dopadnul... Zatím díky za rady

cybernovi
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod cybernovi » 09 dub 2009 16:28

tak servis řekl, že to základní deska... Davám vyřešeno...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”