Dobry den,
pustil jsem se do vymeny chladice na CPU, a nastal takovej problem: chladic nesel vyndat, a tak jsem trochu zabral. Chladic jsem "utrhl" i s nalepenym procesorem. Teplovodiva pasta je tam hrozne pripecena a ja mam strach to nejak rvat, abych to CPU neznicil. Vite nekdo c s tim?
CPU nejde odlepit od chladice
CPU nejde odlepit od chladice
CPU: AMD Athlon A64 X2 6000+ & Cooler Master Hyper 212, MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, GPU: ATI Powercolor Radeon HD4850 512 MB & Accelero S1 rev.2, RAM: A-DATA DIMM 4096MB, HDD: Samsung SpinPoint F1 640 GB, Zdroj: Enermax Pro 82+ 425W, OS: Windows XP Professional
-
- Pohlaví:
Re: CPU nejde odlepit od chladice
Tady je asi každá rada drahá. Když to budeš "loupat" násilím pak můžeš uloupnou i kus procáku. Asi bych to zkusil optrně nahřát fénem jestli to nepovolí, ale pokud je to spečený, pak asi velká šance není. Možná to na chvíli ponořit do nějaké tektiny, ale nenapadá mne do čeho - možná vlažná voda s jarem? To by procáku ublížit nemělo, otázka je, jestli je to k něčemu?
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil bych to asi fakt něčím nahřát, jak psal Modráček, existují docela výkonné mašiny, vypadají jako větší fén, pomocí kterých se nahřívá a ohýbá uměla hmota..
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Říká se jim horkovzdušná pistole. Ale bacha! Zvládají až několik set stupňů, takže pozorně nastavit teplotu!
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
-
- Pohlaví:
Ta pistole by pomoci mohla, ale velmi opatrně a bacha na tu teplotu - jen to krátkodobě ofuknout, zkusit s tím pohnout a opakovat.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš elektricko plotnu, žehličku, atp., nahřej ten pasiv. Stačí chvilka a půjde dolů a navíc zahříváš jen ten pasiv a ne celý procesor..
/*rada pochází z nedostatku horkovzdušných pistolek po domácnosti:).*/
/*rada pochází z nedostatku horkovzdušných pistolek po domácnosti:).*/
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
.... a dodal bych, že toto je asi rada nejlepší!
- iMohos
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A popřípadě si s tím ještě něco nevyrval ??? Počítám,že si pod chladičem neodjistil páčku na socketu,nebo jo ??
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
Odjistit páčku bez sundání chladiče často ani nejde.
taky sem tak jednou vyrval cpu a nic mu nebylo ani piny se neohly
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Take jsem to jednou cele urval.. ale neslo jinak
. a procesor sem z toho nakonec dostal kladivem a sroubovakem... trochu brutalni, ale pomohlo a procesor byl ok. Ale podruhe bych se do toho uz nepoustel :). To nahrati funguje.

...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
Tak se mi to povedlo od toho sroubovakem vypacit. Je pravda, ze kdyz jsem to vyrval tak packa od socketu byla dole. Potom, kdyz jsem tam ten procesor dal, tam byl docela volnej, myslite ze na to ma ta packa vliv? Nastal totiz dalsi problem - po zapnuti PC se sice roztoci vsechny vetraky, ale na monitoru je cerno.
CPU: AMD Athlon A64 X2 6000+ & Cooler Master Hyper 212, MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, GPU: ATI Powercolor Radeon HD4850 512 MB & Accelero S1 rev.2, RAM: A-DATA DIMM 4096MB, HDD: Samsung SpinPoint F1 640 GB, Zdroj: Enermax Pro 82+ 425W, OS: Windows XP Professional
Zpět na “Problémy s hardwarem”