5.1 reproduktory

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

crash40
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

5.1 reproduktory

Příspěvekod crash40 » 17 kvě 2009 14:03

cau lidi budu si kupovat 5.1 a nemam s tím vůbec zkušenosti se zapojením do PC.... nějaký návod jestli by někdo neměl nebo nejaky odkaz děkuji...

konkrétně bych si chtěl koupit tyto: Genius SW-HF 5.1 4000
Genius SW-HF 5.1 6000 Dark Wood

Jinak mam desku ASUS p5q pro jinak jakou zvukovku by sme mi k těmto reprákům doporučili děkuji... :dontgetit:

Reklama
xaverius
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: 5.1 reproduktory

Příspěvekod xaverius » 17 kvě 2009 15:36

Myslim ze by mohla stacit tahle :

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44293

samozrejme k Genius SW-HF 5.1 6000 Dark Wood
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 17 kvě 2009 15:44

zdravim..
kdyz ja jsem kupoval 5,1 repro a chtel jsem k nemu i zvukovku, vybral jsem SW 5000 a na otazku ke zvukovce se me dostalo odpoved, ze zvukovka do 1000Kc jsou jen vyhozeny prachy, ze to bude hrat stejne jako integrovana a pokud mas nejakou novejsi desku, tak to pujde i bez karty jen z integrovany...
ja mam starou zakladovku a hraje to i tak nadherne....

jinak pokud by jsi chtel spickovej zvuk, tak by jsi urcite zvukovku koupit musel, ale k ni i jine repro nez genius..;)
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

crash40
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crash40 » 17 kvě 2009 16:24

jasný ale mě zajímá co se kam zapojí... nebo jestli to zvládnu podle návodu.

a jestli někdo nema zkušenosti se zvukovkou na týhle desce... ASUS p5q-PRO

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 17 kvě 2009 16:30

zapojit to neni problem...
kdyz strcis do zdirky kabel melo by ti na obrazovce vyskocit, ktery tam ma spravne byt...

pripadne u ovladacu vetsinou je navod jak spravne zapojit repro...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 17 kvě 2009 17:39

Zapojení se nemusíš bát, buď zapojíš kabel a vyskočí ti okno, kde jen zašktneš, co si vlastně připojil nebo to uděláš metodou pokus omyl.. :D Jinak řečeno připojíš káblíky a pak stiskneš třeba na LZ reproduktor(v ovládacích panelech / zvuk / nastavení reproduktorů / 5.1), a buď bude hrát LZ nebo ne. Pokud nastane druhá varianta, tak ten káblík vemeš a jednoduše zapojíš do jiné zdířky. Nemusíš se bát, pokud si budeš kupovat 5.1, povedou ti do pc jen 3 kabely, tkž to máš za chvilku hotový. A co se týče zapojení u reproduktorů (většinou na subwooferu), je to na zadní straně dobře popsané, tkž to taky zvládneš levou zadní. Kdyby bylo nejhůř, použij návod.. :wink:

Koukám, že si chceš koupit repro značky Genius, no budiž. Nechtěl si poradit s výběrem soustavy, tkž do toho ti kecat nebudu, i když si myslím, že je to špatná volba. A co se týče zvukovky, tak hlavně záleží kolik by si do ní hodlal vrazit. Pokud max. 1k, tak to ani nemá cenu, ptž rozdíl by byl minimální nebo spíš nulový, navíc obstojnou zvukovku do 1k ani neseženeš. Záleží taky na tom, jak kvalitní zvuk potřebuješ. Zda-li by si výhody dražší zvukové karty vůbec využil. Pokud to máš jen na hry a na sledování filmů, tak jsou to pro Tebe vyhozené peníze. Ale kdyby sis přece jen chtěl šáhnout více do kapsy, tak ti doporučim Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer, osobně ji již nějakej pátek mám a mohu ji vřele doporučit. Rozdíl ve zvuku oproti té integrované je nepopsatelný. Ale samosebou tomu odpovídá i cena.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

crash40
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crash40 » 17 kvě 2009 17:48

a jake reproduktory by sme mi doporucil okolo tech 2000-2500 Kč....

pIVOshek
nováček
Stav:

Příspěvekod pIVOshek » 17 kvě 2009 18:30

Ahoj.Ja si nedávno pořídil Logitech x-530 a sem s nima nanejvýš spokojenej.Nemam tedy možnost srovnání s jinyma značkama, ale slyším na ně samou chválu.Ale bacha na rozdíli v cenách!!!Ja je koupil zhroba za 2000 ale někde je maj i za 3500(slyšel jsem, že to je zaviněny změnou dodavatele pro čr, nebo co.)
Jinak co se zvukovky týká, pokud máš na desce aspon 5.1, nebo 7.1 integrovanou, tak nemá cenu kupovat jinou levnou.Pokud si nekoupíš rovna zvukovku za několik tisíc, nebo pokud neděláš se zvukem, tak netrénovanym uchem sotva zaznamenáš rozdíl.Obzvlášt když si vyhulíš subwoofer :lol:

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 17 kvě 2009 18:58

Doporučil bych ti ty co mám já - Redstar RS-502, nemůžeš je sice srovnávat s repro soustavou za 5k a více, ale oproti Geniusum, ale i jiným, je to trochu někde jinde. Navíc, když jsem je kupoval já (cca. 1,5 roku zpět), byli to, dle testů, nejlepší reproduktory do 6k. Nyní je seženeš na CZC za 3k a možná, že když pohledáš, narazíš na ně i levněji. Hodně lidí, co má Geniusy, si je nemůže vynáchválit a tak je cpou všem okolo. Ale co si budem povídat, jejich zvuk je příšerný. Nejen, že sem je slyšel u několika lidí doma, ale i přímo v krámě. A nebavím se jen o nynější sérii, ale i o těch minulých. Slyšel jsem hrát všechny a co si budem povídat, no ehm. Vhodné tak akorát, pokud posloucháš D'nB či něco podobného, kde jde hlavně o bassy. Pokud si ale chceš poslechnout i něco jiného, kde jsou zase např. více vysoké a střední tóny, máš jednoduše smůlu. A věř, že ani snížení úrovně bassů nepomůže. Geniusy jsou oblíbené hlavně kvůli jejich ceně, ale o nějaké kvalitě tu nemůže být řeč. Možná se poohlédni i po nějakých od Logitechu, ty také nedělají špatné reproduktory, obzvláště pak ty s certifikací THX, ale to už jsme zase v jiné cenové relaci.. :wink:

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 17 kvě 2009 19:34

ja se musim zastat geniusu...
mam je uz asi 4 mozna i vic roku a hrajou krasne...
zvukar nejsem, ale nesumi, basak dela to co ma...
spousta lidi na ne nadava, ze to jsou vyhozeny prachy, ano nekteri maji i pravdu, slisel jsem i jedny, ktery opravdu nehrali dobre... takze zase asi kus od kusu...
jinak myslim, ze v nizke cenove relaci je genius jedna z nejlepsich voleb..

crash40
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crash40 » 17 kvě 2009 20:23

ježtě se tu nabýzí možnost mám doma starý TESLY ale chtěl bych 5.1 repráky takže to asi padá...

ježtě sem narazil na tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000ENM
nabýtku myslíte že je to výhodná koupě a nebo se kouknout po těch Redstarech

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 18 kvě 2009 01:30

Genius jako Genius, za sebe říkám nebrat. I kdybychom se bavili o značce Logitech, tak za stejnou cenu jako tyhle Geniusy od nich seženeš repro, které je kvalitou zvuku naprosto někde jinde. Genius se akorát snaží oblbovat zákazníky tím, že ty jejich jsou ve dřevě. Bohužel ve zvuku to znát není a jak sem již psal, kdo by chtěl z reproduktorů slyšet neustále dunění, navíc jen v jedné tónině. Klidně si je kup, ale říkám ti, že z poslechu hudby / koukání na filmy nebo z hraní her, nebudeš nic mít. Ano, jsou tací, kterým to bohatě stačí, ale proč si nekoupit za stejný prachy něco lepšího? Za sebe ti doporučuji ty RedStary, mrkni se po nich. Popř. i po nějakých testech, ať si nemyslíš, že ti tu jen mažu med kolem huby.. :D

Ach ta čeština.. :roll:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”