Dotaz na Spoolsv.exe
Dotaz na Spoolsv.exe
Ačkoliv používám snad všechny prostředky ochran tak mě asi pronikl do systému nějaký ošklivec. Způsobuje zpomalení PC. Program Spoolsv.exe bere téměř 100% práce CPU. Navíc samozřejmě nejdou tisky... . Stalo se po automatické instalaci záplat na Win XP z jejich serveru. Poradí někdo co se dá dělat mimo nové instalace systému??
- Giovanni Software
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
.....
No, nejsem si jistý k čemu ten program je, ale jestliže je konfliktní, tak zakaž jeho spouštění při startu Windows, nejspíše to bude v registrech v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run...
Giovanni Software
- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
spoolsv
Ahoj, řekl bych, že spoolsv má dost co dělat s tiskem ve Windows, takže otázka zní, jestli jsi náhodou neinstaloval v poslední době nějakou tiskárnu??
Zkusil bych odinstalovat všechny tiskárny, které máš na svém systému.
Zkusil bych odinstalovat všechny tiskárny, které máš na svém systému.
Rimms
-
- Pohlaví:
Re: spoolsv
Díky za odpověď.
Toto se stalo po kompletní instalaci záplat ze serveru Microsoftu. Jediné co jsem na Webu našel tak to bylo ze stránek Symantecu. Tak jsem udělal to co doporučují, mám tiskárnu přihlášenou a nainstalovanou, Spooler, mezlobí,ovšem teď je zase problém se službou Directory Service (není k dispozici), zatím jsem nic nenašel jak to vyřešit. Zkrátka sedím a hledám (jako pověstný Šmudla).
Ahoj Jarek
Toto se stalo po kompletní instalaci záplat ze serveru Microsoftu. Jediné co jsem na Webu našel tak to bylo ze stránek Symantecu. Tak jsem udělal to co doporučují, mám tiskárnu přihlášenou a nainstalovanou, Spooler, mezlobí,ovšem teď je zase problém se službou Directory Service (není k dispozici), zatím jsem nic nenašel jak to vyřešit. Zkrátka sedím a hledám (jako pověstný Šmudla).
Ahoj Jarek
- Cpt.Baker DFC
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zdar lidi! Také já měl problém se spool exe. Dělal jsem v práci ve wordu a najednou se to seklo. Tak jsem to ve winech2000 přes správce úloh ukončil, ale komp jel nějak pomalu, tak jsem ho resetnul. Po najetí winů mi to před novellovským přihlášením hodilo hlášku se žlutým vykřičníkem a v akngličtině, že nelze zavéct spoolsv.exe. Po odkliknutí OK. Jsem mohl normálně dělat. Soubor spool.exe jsem našel v adresáří WINNT/System32.
Co mne udivilo tak ve vlastnostech souboru byl datum vytvoření souboru a jeho otevření stejný, to znamená, že se musel vytvořit ten den. Tak jsem jej smazal. Normálně to šlo, bez varovných hlášek. Resetnul jsem komp a ten normálně najel bez chybové hlášky. No a je to, tiskárny na síti normálně jedou, vše funguje normálně (ťuky ťuky na dřevo).m A tak si myslím, že se spoolsv.exe jmenuji i nějaký spyware. Co vy na to? Má někdo podobnou zkušenost? Podotýkám, že jsem dnes v system32 našel soubor spoolsv.exe s datumem identickým s dobou instalace windows.
:
:
:
Ještě dodávám, že aktualizovaný ad-aware 6.0 nic nedetekoval.
Co mne udivilo tak ve vlastnostech souboru byl datum vytvoření souboru a jeho otevření stejný, to znamená, že se musel vytvořit ten den. Tak jsem jej smazal. Normálně to šlo, bez varovných hlášek. Resetnul jsem komp a ten normálně najel bez chybové hlášky. No a je to, tiskárny na síti normálně jedou, vše funguje normálně (ťuky ťuky na dřevo).m A tak si myslím, že se spoolsv.exe jmenuji i nějaký spyware. Co vy na to? Má někdo podobnou zkušenost? Podotýkám, že jsem dnes v system32 našel soubor spoolsv.exe s datumem identickým s dobou instalace windows.

Ještě dodávám, že aktualizovaný ad-aware 6.0 nic nedetekoval.

- Rimmer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Funkce spoolsv.exe spočívá v řazení tiskových úloh do tiskové fronty. Jeho umístění v %WINDIR%\SYSTEM32 je vpořádku.
přesto však tu je možnost nákazy PC trojským koněm (např. GrayBird).
Ten sám sebe nazve spoolsv.exe a zařadí se do složky pro auto spuštění při bootování systému.
viz.
http://www.sophos.com/virusinfo/analyse ... birda.html
přesto však tu je možnost nákazy PC trojským koněm (např. GrayBird).
Ten sám sebe nazve spoolsv.exe a zařadí se do složky pro auto spuštění při bootování systému.
viz.
http://www.sophos.com/virusinfo/analyse ... birda.html
Rimms
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2222
-