Dobrý den,
rád bych Vás požádal o radu. Mám externí harddisk Western Digital, 750GB a 3.5". Dnes mi ho známý omylem shodil z výšky cca 75 cm na zem. Disku se opticky nic nestalo, nechrastí a vypadá nepoškozeně. Ovšem po zapojení do pc ho Windowsy(Vista) zjistí, nainstalují ovladače a vyhodí hlášku, že je připraven k použití. Počítač tedy ví, že tam je, dokonce se v pravém dolním rohu objeví ikonka "bezpečně odebrat hardware". Ovšem po otevření složky Tento počítač tam harddisk není. Ani přes Total Commander. A není to chyba pc, zkoušel jsem to na 3 NTB a na svém desktopu.
Dokázal byste mi někdo poradit?
Mám tam citlivá dat, která potřebuji nutně zachránit.
Předem moc děkuji. :)
Načtení harddisku
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Načtení harddisku
Ve správci disků je vidět? Jde mu případně přiřadit písmeno?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ve správci disků vidět je.
Je tam zobrazen jako:
Disk 5
Neznámý
Neinicializováno
Zkoušel jsem dát inicializovat disk, ale vyhodí mi to jen hlášku "nesprávná funkce".
Je tam zobrazen jako:
Disk 5
Neznámý
Neinicializováno
Zkoušel jsem dát inicializovat disk, ale vyhodí mi to jen hlášku "nesprávná funkce".
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jediná varianta je disk vyndat a zkusit přímo v PC, bez toho oslího můstku v podobě rámečku - ten se porouchal. Pokud to běží pod Linux, tak si sežeň někoho, nebo si Linux nainstaluj, abys disk namapoval.
//předpokladem úspěchu je, že disk není poškozen.
//předpokladem úspěchu je, že disk není poškozen.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zpět na “Problémy s hardwarem”