Koupil jsem si tento disk: WD Caviar Blue WD5000AAKB 3.5" 500GB.
Zapojil jsem ho do PC a jumper na disku jsem nechal na cable select, jak byl nastaven, když přišel. Rozdělil jsem ho na 2 oddíly a naistaloval windows 7.
Jenže po nekompatibilitě se zvukovou kartou jsem se chtěl vrátit k XP a tady je ten problém.
V BIOSu jsem nastavil správný boot 1. cd-rom, 2. hard drive. Cd s XP naběhlo v pohodě všecko se načetlo, dokonce jsem pro jistotu vymazal všecky oddíly a nechal jsem celý disk pomalu naformátovat. Všecko úspěšně, jenže když XP dokopírují soubory a pc se restartuje, místo toho aby se spustila instalace win XP, (na klávesnici jsem nesahal, aby se znova nespouštěla nová instalace), naběhne jen černá obrazovka a napíše: Chyba disku zmackněte ctrl+alt+delete pro restart a konec…
Zkoušel jsem i na disku přehodit jumper na Master, jenže taky nic. Windows 7 však mohu nainstalovat jak chci + i oddily, prostě všecko funguje, jenom na XP se už nemůžu prostě vrátit. Jelikož jsem nechal i celý formát disku, takže už nemůže přece nic bránit té instalaci XP ne?
Už si vážně nevím rady, co s tím.
Jinak pro info – ještě mám 2× WD 1TB, ale ty mám zapojený do SATA konektorů. Nevim, v čem by mohla být chyba. Jinak do ty 500GB mám zapojený normálně kabel jenom z disku do základní desky. Na DVD-ROM mám jiný kabel.
Děkuji za rady. Jinak ten disk posílám zpátky a reklamuji ho, protože na to už vážně nemám nervy ani čas.