Zdravím vás. V minulosti jsem se již setkal s problémem, při kterém mi nenabootovalo PC, pokud byl vložený flash disk. Tedy. Jeden určitý flash disk. Byl to flashdisk mého kamaráda a v té době mě to ani tak nezajímalo. Nyní však mám stejný problém i u svého flash diskua jelikož je navíc bootovatelný, začíná mě to štvát.
Než jsem přišel sem, pohledal jsem trochu na Googlu ať už česky č anglicky a nenašel uspokojivou odpověď. V době, kdy se mi problém stal poprvé ani PC NEMĚLO bootovat z Flashdisku, jelikož tenkrát jsem ani USB zařízení neměl nastavena v boot priority. Teď už je ale nastavena mám a zřejmě i dobře. Ten stejný obsah jsem zkoušel na jiném flashdisku se stejným file systemem a nabootoval a fungoval bezchybně. Ačkoli je PC poměrně starý... A to hodně starý (kolem 7mi let), deska podporuje boot z USB. Teda evidentně až na výjimky.
Při hledání odpovědi jsem viděl i zmínku o tom, že se někomu něco podobného stalo s větší flashkou (4GB) a že má ještě dvě další, které fungují normálně. To je přesně můj případ. Můj 4GB flash disk brání PC v bootu, ale další flashky (2GB, 512MB a dokonce i 2GB microSD karta v USB čtečce taky funguje normálně).
Stručné shrnutí:
- při spuštění PC proběhne post a když má PC bootovat ze zařízení, zastaví se (pouze u jedné flashky s kapacitou 4GB)
- možnosti bootování jsou nastaveny správně (s dalšími flashkami boot funguje ovšem všechny měly menší velikost)
- situace nastala již v minulosti u kapacitně větší flashky, než 2GB i když nebyl nastaven boot z USB zařízení
- pokud by to někoho napadlo, flashdisk není U3ka...
Napadlo mě ještě, že mohu zkusit z mobilu vytáhnout 8GB microSDHC a zkusit nabootovat PC, když bude v USB. Třeba tak vyloučím to, že je problém způsoben kapacitou media. Nicméně vás žádám o postřehy, tipy, rady. Stalo se někomu už něco podobného? Jak jste to vyřešili? Myslíte, že je to opravdu tou kapacitou? Děkuji za vaše postřehy :)
PC nebootuje při zasunutém flash disku
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 3948
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek