Ahoj, prosim o radu.
Mam uz delsi dobu externi disk 2,5". Vzdy bez jakychkoliv obtizi fungoval a nyni se rozhodl "stavkovat". Zkousela jsem ho pripojit do dvou ruznych pc a situace stejna. Tedy - disk pripojim, ale v Tento PC se neukaze, kdyz jdu do Spravce disku - tak je tam jako neznamy a chce inicializovat disk -- kdyz mu to potvrdim - odepise mi - nespravna funkce. Jeden pc po me chce dokonce naformatovani. Disk pc videt musi, protoze vpravo dole mi nabizi Odebrat hardware. Kdysi jsem mela zkusenost s internim pevnym diskem, ze mu nebylo prideleno oznaceni pismenem a prave ve Spravci disku jsem mu ho pridelila -ale tady me k tomu nepusti. Disk mam plny dat, a potrebuji je vytahnout - pak ho klidne zformatuji. Muzete mi prosim poradit treba i nejaky program, ktery ten disk uvidi a data si vytahnu?Dekuji moc. JO a mam v obou pc Win7 - ale to asi neni dulezite. Diky
nenacte se externi disk
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nenacte se externi disk
Vyzkoušel bych live ditribuci Linuxu. Tam se mi párkrát podařilo zachránit spoustu dat z disku a tak jsem si Ubuntu nainstaloval natrvalo a zachraňuje XP dodnes
Stáhni si Ubuntu. Bude ve formátu iso. Vypal jej na CD jako Obraz disku ne klasicky jako data. Pak jej vlož do mechaniky a restartuj PC a měl by se sám nabootovat. V menu vybereš český jazyk a možnost vyzkoušet (ne instalovat).Bude to chvíli trvat a načte se plocha Ubuntu, připojíš disk a měl by ho vidět. Data zkopíruješ někam na disk s Windows a pak nesmíš zapomenout disk odebrat.Vytvoří se zástupce na ploše a klikneš na něj pravým a dáš odpojit/unmount. Hotovo
PS: Pokud při nabíhání nenajede CD, tak znovu restartuj a při nabíhání mačkej F12 a vyber z menu mechaniku a naběhne ok

Stáhni si Ubuntu. Bude ve formátu iso. Vypal jej na CD jako Obraz disku ne klasicky jako data. Pak jej vlož do mechaniky a restartuj PC a měl by se sám nabootovat. V menu vybereš český jazyk a možnost vyzkoušet (ne instalovat).Bude to chvíli trvat a načte se plocha Ubuntu, připojíš disk a měl by ho vidět. Data zkopíruješ někam na disk s Windows a pak nesmíš zapomenout disk odebrat.Vytvoří se zástupce na ploše a klikneš na něj pravým a dáš odpojit/unmount. Hotovo
PS: Pokud při nabíhání nenajede CD, tak znovu restartuj a při nabíhání mačkej F12 a vyber z menu mechaniku a naběhne ok
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ahojda,...no v zivote jsem s Ubuntu nedelala tak to zkusim :-) ..Dekuji moc.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není to nic složitého. V podstatě základní ovládání je stejné jako ve Windows. Tohle je návod na instalaci, ale tu dělat nebudeš. Stačí ti první dva obrázky pro představu těch obrazovek, co jsem popisoval
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, tak jsem si stahla Ubuntu a dala Vyzkouset. Co se tyce toho exteraku - tak ho nevidim ani tady
Tedy jsem v obdobne polozce jako Tento PC.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Led 2011 12:29) ---
Ahoj, prsoimte tak jsem ten muj extterak nasla...Je veden pod Peripheral Devices ale jako 2,2TB HardDisk (oficialne ma 250GB) :-) ..No nic..ale nabizi mi : Format Drive, Benchamrk, Safe Removal, Format volume... A nevim co z toho vybrat..jinac Partitioning: Not Partitioned ..prosim o radu ...Ubuntu vidim poprve - dekuji moc :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Led 2011 12:29) ---
Ahoj, prsoimte tak jsem ten muj extterak nasla...Je veden pod Peripheral Devices ale jako 2,2TB HardDisk (oficialne ma 250GB) :-) ..No nic..ale nabizi mi : Format Drive, Benchamrk, Safe Removal, Format volume... A nevim co z toho vybrat..jinac Partitioning: Not Partitioned ..prosim o radu ...Ubuntu vidim poprve - dekuji moc :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2962
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22