piskani PC - modra smrt
piskani PC - modra smrt
Zdravim mam takovi problem pri hrani urcitych her nejvice Starcraft 2 v rozmezi pul az hodiny zacne Pc piskat a chvili pote se komplentne zasekne jako zaseknuty magnetak prehrava furt to same v kratkem rozmezi (jedno pismeno napr) a ochvili pote naskoci modra smrt a pc se restartuje Mam podezreni bud na RAM nebo na grafickou kartu Ram mam 4G a Grafiku 1G G force 9800 GT Rad bych vedel vas nazor a zbusob jak to opravit dekuji.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: piskani PC - modra smrt
Přehřívání, pískání je IMHO warning BIOSu. Zkontroluj ventilátory, vyfoukej prach.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Pískání je velmi široký pojem je třeba to trochu upřesnit. U mne když se přehřívá CPU to vydává hooooo - říííííí.
Ale jistě to bude u různých Biosů rozdílné.
Ale jistě to bude u různých Biosů rozdílné.
je to jen po kratkou chvili a je to dost vysokofrekvencni piskani neprerusovane myslim
počkej asi to nechápu - to pískání jde odkud... ze speakeru nebo jako z nějaký komponenty ?
-
- Pohlaví:
je to jen po kratkou chvili a je to dost vysokofrekvencni piskani neprerusovane myslim
Chtělo by se to opravdu trochu rozepsat, vf asi nebude ze speakeru a to "nepřerušované myslím?" Ty to nepoznáš?
Koukni třeba sem: http://www.computerhope.com/beep.htm
P.S. Pokud chceš nějakej problém řešit, je třeba ho co nejvíce popsat. Není nutné napst 100 řádků, ale spoň několik, kde by byl problém pochopitelný.
tak ono se mi tkay stalo ze to parkrat piplo zakouslo a pak se to nachvili zas rozjelo a pochvili uz to bylo neprerusovane a zahryzlo se to uplne
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 18:21) ---
a zvuk vychzai z PC este sem ho ted nemel rozebranej tak nemuzu rict kde presne a ono to piska jen chvili tkaze clovek nestiha zjistovat kde presne
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 18:21) ---
a zvuk vychzai z PC este sem ho ted nemel rozebranej tak nemuzu rict kde presne a ono to piska jen chvili tkaze clovek nestiha zjistovat kde presne
Naposledy upravil(a) karls dne 07 úno 2011 18:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Zkontroluj teploty HW-monitorem, viz. můj podpis anebo Google.
PC-rozeber a řádně vše vyčisti a zkontroluj zda se točí ventilátory.
Nepoužívej vysavač!
PC-rozeber a řádně vše vyčisti a zkontroluj zda se točí ventilátory.
Nepoužívej vysavač!
ono musim dodat ze preedtim kdyz uz zacinal pc dost hrat tak zacinal ventilator jaksi vrcet ale stacilo se dotknout trochu zdroje a zas to bylo ok
-
- Pohlaví:
Pokus se prosím psát česky. Hrát znamená hřát? Možná tam něco brzdí vrtulku, tak to vyčisti.
jj omlouvam se za cestinu :) jj skusi si to rozebrat a procistit diky
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 21:44) ---
tak sme to procistil ventilator u grafiky byl velmi zaneseny prachem tak sem ho vypucoval jak to slo a ostatni ventilatory byli celkem ciste skousel sem testovat vydrz pocitace nyni vydrzel dele ale stejne po nejaka dobe zacal piskat nyní již prerusovane pak se chvili zasek pak zas minutu jel a zase se zasek za prerusivaneho piskaní a pote opet modra smrt stahl sem si Hw monitor jak mi bylo doporuceno tka este skusim pri pracovani pocitace sledovat teplotu zajmalo by me cim to nakonec bude :(
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 22:18) ---
tak sem si stahl HW monitor a sledoval teplotu a tesne predtim nez mi PC zase zacal piskat hóóóó-řííííííí tak nejvetsi teplotu meli jadra PC 70°C a ostatni cleny se pohybovali okolo 60°C ale tentokrat se mi zdalo ze slysim jak kolisa nejaky ventilator opravdu si stim nevim rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 21:44) ---
tak sme to procistil ventilator u grafiky byl velmi zaneseny prachem tak sem ho vypucoval jak to slo a ostatni ventilatory byli celkem ciste skousel sem testovat vydrz pocitace nyni vydrzel dele ale stejne po nejaka dobe zacal piskat nyní již prerusovane pak se chvili zasek pak zas minutu jel a zase se zasek za prerusivaneho piskaní a pote opet modra smrt stahl sem si Hw monitor jak mi bylo doporuceno tka este skusim pri pracovani pocitace sledovat teplotu zajmalo by me cim to nakonec bude :(
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2011 22:18) ---
tak sem si stahl HW monitor a sledoval teplotu a tesne predtim nez mi PC zase zacal piskat hóóóó-řííííííí tak nejvetsi teplotu meli jadra PC 70°C a ostatni cleny se pohybovali okolo 60°C ale tentokrat se mi zdalo ze slysim jak kolisa nejaky ventilator opravdu si stim nevim rady
no 70 je dost - pro začátek sundej chladič cpu, procesor opatrně otři (já to dělám dycky nějakou voňavkou s alkoholem) a nanes novou tenkou vrstvu teplovodivý pasty - teda tu musíš koupit :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4217
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
27 říj 2024 10:25
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2230
-
od petr22
12 lis 2024 21:29
-
-
-
2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry - 1
- 4273
-
od petr22
30 čer 2024 12:38
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”