Dobrý den,
rád bych se zeptal na radu ohledně mého problému s PC. Hrál jsem hru (konkrétně Assassins Creed Brotherhood) a párkrát mi pc zamrzl a zčernala obrazovka. Případně se objevily pruhy přes obrazovku. Nereagoval na nic, tak jsem ho restartoval na tvrdo. Párkrát v pohodě, ale pak už mi na monitoru vůbec nic nenaběhlo. Ale myslím si, že se vůbec nic nenačetlo, protože myš ani klávesnice také nereagují (myš laserová s podsvícením nesvítí a na klávesnici nereaguje num lock, caps lock diody). Když pc zapnu, tak na grafické kartě se rozsvítí 2 červené diody, u zdroje a procesoru se větrák točí, hdd pracuje. Můj odhad je grafická karta nebo zdroj, ale nevím, jak to vyzkoušet. Když nemám možnost vyzkoušet jiné komponenty. Máte nějakou radu, co může být špatně? Případně jak si to ověřit.
Díky za každou pomoc.
Iselor
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Bře 2011 20:13) ---
Jo ještě jsem zapomněl na komponenty pc.
CPU Intel Core 2 Duo E8400, 3.0 GHz
VGA Sapphire HD4850 512DDR3
MB Asus P5Q PRO - Intel P45
RAM Corsair 2x2GB DDR2 1066 MHz
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
HDD Samsung SpinPoint F1, HD642JJ, SATA II, 16MB - 640GB
PC se nerozjede
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC se nerozjede
Na 99% se přehřála grafika. Nech ji čas do rána a pokdu ani tehdy nepojede tak zkus nějakou od kamaráda
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj usazení karty a konektorů. Vyfoukej prach.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Vyzkouším a pak dám vědět
Jen dotaz. Teď koukám, že to pasivní chlazení (je usazené na čipech, aby lépe chladilo) mi už nedrží. Je na to přímo nějaká teplovodivá pasta nebo čím to bylo přilepené? Je možné, že právě kvůli tomu se mi třeba přehřála GK?

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli to je tak jak říkáš, tak to je určitě tím. Pod některé chladiče se dává pasta a pod jiné teplovodivé pady. Nevím, co konkrétně tvá karta má
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
No já mám tu VGA Sapphire HD4850 a k tomu COOLER Arctic VGA Twin Turbo. Ale jak jsou přímo na VGA ty "žebra" http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 997508.jpg (tady jsou vidět vpravo. Stříbrné) tak už mi nelepí.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To může být problém, sežeň si teplovodivé lepidlo.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26215
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26215
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Zpět na “Problémy s hardwarem”