Ahoj
Moc prosim o radu - pokusim se tady radsi popsat vsechno, co by mohlo byt nejak dulezite...
Dnes behem hrani se mi zakousl pocitac. Na tom jsem nic az tak divneho nevidel - presne takhle se mi to uz parkrat stalo: zamrzly obraz, zaseknuty "trrrrrr" zvuk, odezva zadna.
Musel jsem tedy dat hard-reset, odesel jsem na chvili pryc, ale windows jeste nejspis normalne nabehly - kdyz jsem se vratil tak byl system normalne nabehnuty, jen ikony rozhazene (to ale muze byt prepojovanim TV/monitor, coz jsem predtim delal)
Znovu jsem spustil hru, a zase poodbehl. Kdyz jsem se vratil, tak byl pocitac opet zamrzly. Tentokrat uz byl navic obraz zaplacany mnoha zelenymi obdelniky.
Opet teda hardreset. A uz je to asi uplne v haji.
Windows mi vubec nenabehnou - ted pisu ze stavu nouze. Tady je zobrazeni normalni (patricne lowres). To by mohlo znamenat, ze je spatna graf.karta, ne?
To je mi ale zase divne, ze mensi chyby ve zobrazeni se objevi uz pri uplne prvni, uvodni obrazovce po restartu (logo zakladni desky, myslim). Konkretne spodni radek s textem je tam nepravidelne narusovan dvojteckami, a mozna dalsimi drobnymi chybkami.
Potom jsou nektere nabihaci obrazovky v poradku, nektere ne. (konkretne kdyztak zjistim, ale vetsina je dobra - myslim ze obrazovka bootovani disku, nebo nektera takova je uz narusena)
Vyberova obrazovka "stav nouze/normal/posledni funkcni/atd." je ale v poradku, a pokud nouzovy stav zvolim, tak i vsechno dal je ok.
Pokud ale chci normalna nahrat windows, cerna obrazovka se status barem nabihani win vista je uz ale pokryta teckami. Je jakoby popsana "DOSovskymi" teckami a dvojteckami, ktere tvori jakysi celkem symetricky rastr.
Kdyz zmizi status bar, dal uz zustane jen takto defektni cerna obrazovka, a dal nic.
Stav nouze ale vypada, ze funguje normalne.
Muze to byt opravdu graf.kartou? Monitor mam zapojeny pres DVI primo do ni, navic myslim ze pri te uvodni "motherboard obrazovce" se uz opravdu ukazuji prvni chyby...
Snad je to popsano srozumitelne - doplnujici dotazy rad zodpovim, a moc prosim o pomoc. PC mam ted jako jediny zdroj treba i k promitani filmu, o praci nemluve, tudiz jsem bez nej jako bez ruky...
Kartu mam GeForce 9800 GT. Vetracek se na ni porad toci.
Muze nekdo prosim poradit?
Predem diky moc.
Spatne/zadne zobrazovani (mimo stav nouze) Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spatne/zadne zobrazovani (mimo stav nouze)
Zkus v nouzovém režimu odinstalovat ovladače GK a nabootovat do normálního režimu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Jo vlastne - to jsem chtel zkusit, diky : )
Udelal jsem to, a system opravdu nabehne. Behem bootovani se ty chyby ale porad projevuji - cim to je?
Je to tedy kartou, nebo ne? Pred nabehnutim windows, kdyz ted navic nemam ovladace, by se GK nemela projevit o nic vic, nez v samotnych windows, ne?
Ted teda bezim na Standardni graf.adapter VGA - 800x600
Je z toho nejaka cesta ven?
Zkusim ovladace zase nainstalovat, ale je asi jasne, jak to dopadne, ze? : /
Ja bych uplne chapal, ze jsem tedy nejak odpalil grafiku (i pres fungujici ventilator). Nechapu ale, ze se ty defekty objevuji behem bootavani, pritom ted ve windows uz ne...
Cim to muze byt? Kartu kdyztak koupim novou - koukam ze na aukru by snad sla i pod tisicovku. Ale je mi to divne...
Udelal jsem to, a system opravdu nabehne. Behem bootovani se ty chyby ale porad projevuji - cim to je?
Je to tedy kartou, nebo ne? Pred nabehnutim windows, kdyz ted navic nemam ovladace, by se GK nemela projevit o nic vic, nez v samotnych windows, ne?
Ted teda bezim na Standardni graf.adapter VGA - 800x600
Je z toho nejaka cesta ven?
Zkusim ovladace zase nainstalovat, ale je asi jasne, jak to dopadne, ze? : /
Ja bych uplne chapal, ze jsem tedy nejak odpalil grafiku (i pres fungujici ventilator). Nechapu ale, ze se ty defekty objevuji behem bootavani, pritom ted ve windows uz ne...
Cim to muze byt? Kartu kdyztak koupim novou - koukam ze na aukru by snad sla i pod tisicovku. Ale je mi to divne...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To skutečně vypadá na problém v grafické kartě. Doporučuji zkusit na ověření jinou i nevhodnou na hry a třeba jen půjčenou na tento test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jojo - to urcite udelam. Asi radsi i opacne - tuhle svoji zkusim v jinem PC - stat se nic snad nemuze, ne?
A ze se ty chyby (at uz ovladace mam, nebo ne) projevuji pri startu, a potom ve stavu nouze/norm.win bez ovladacu uz ne, je "normalni"?
To mi je na tom totiz nejdivnejsi...
No nevim - zatim jsem rad ze mi jde aspon lowres obraz a zvuk - diky za rady.
Zitra zazongluju s kartama a uvidim.
Ale za dalsi rady/dotazy/pripominky budu samozrejme jen rad
Diky
A ze se ty chyby (at uz ovladace mam, nebo ne) projevuji pri startu, a potom ve stavu nouze/norm.win bez ovladacu uz ne, je "normalni"?
To mi je na tom totiz nejdivnejsi...
No nevim - zatim jsem rad ze mi jde aspon lowres obraz a zvuk - diky za rady.
Zitra zazongluju s kartama a uvidim.
Ale za dalsi rady/dotazy/pripominky budu samozrejme jen rad
Diky
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... f=4&t=7206
http://extrahardware.cnews.cz/jak-oprav ... i-v-troube
http://extrahardware.cnews.cz/jak-oprav ... i-v-troube
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Panejo... To zni zajimave.
Odvahu na to ale nemam - urcite hrozi upeceni dalsich komponent, ne?
Pokud je ta karta vazne hin, tak radsi nejakou tu tisicovku vytahnu. Stejne - kdovi, jak dlouho pak takhle opravena karta vydrzi, i kdyby teda slo vsechno dobre...
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Dub 2011 01:05) ---
Jeste k tomu stavu v jakym to mam ted:
Da se nejak vynutit vyssi rozliseni i bez ovladacu k ty karte?
Nejaky rozumnejsi by mi snad utahl i sam procesor, ne? (C2Duo 3,0GHz)
Nebo s protestujici GK neni sance?
Odvahu na to ale nemam - urcite hrozi upeceni dalsich komponent, ne?
Pokud je ta karta vazne hin, tak radsi nejakou tu tisicovku vytahnu. Stejne - kdovi, jak dlouho pak takhle opravena karta vydrzi, i kdyby teda slo vsechno dobre...
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Dub 2011 01:05) ---
Jeste k tomu stavu v jakym to mam ted:
Da se nejak vynutit vyssi rozliseni i bez ovladacu k ty karte?
Nejaky rozumnejsi by mi snad utahl i sam procesor, ne? (C2Duo 3,0GHz)
Nebo s protestujici GK neni sance?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
IMHO není šance...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak Facebooku zatrhnout sledování aktivity mimo Facebook? Příloha(y)
od Milovník soukromí » 27 pro 2024 01:13 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 6281
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
28 pro 2024 21:16
-
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3640
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3252
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5845
-
od drobino
22 pro 2024 12:47
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7685