Chtel bych poprosit o radu.
PC vzdy fungovalo v poradku, tedy az donedavna. Asi 1 mesic tomu zaclo zlobit. Problem byl v tom, ze kdyz stabilne nesel proud do PC, tak po privodu proudu neslo hned zapnout. V mem pripade to znamenalo zapnout zasuvky, do kterych je zapojen kabel od PC. Pokud vsak tyto zasuvky byly stale zapnuty, tak PC bez problemu zapnout slo. Kdyz jsem tedy tyto zasuvky zapl a chtel zapnout PC, tak se nic nestalo. Ani se neroztocily vetracky, vubec nic. Musel jsem pockat cca 3-5min nez jsem PC mohl zapnout a normalne najelo. Vsiml jsem si, ze po zapnuti zasuvek nebo-li po privodu proudu do PC, zacly blikat diody na klavesnici a blikani zaclo dost zrychlovat a az blikat prestaly, tak PC slo normalne zapnout a bez problemu fungovalo.
Dneska bohuzel diody ani po hodine neprestaly blikat a PC nejde zapnout. Bohuzel zdroj nemam moznost zkusit vymenit, ale rad bych si poslechl nejake rady cim by to mohlo byt nebo jestli se s tim nekdo uz setkal nez budu nucen dat PC do servisu.
Predem diky za vsechny rady a na zaver ma PC sestava:
Gigabyte 965p-ds4, core2duo E6600, 2x 1GB Kingston Hyper X 750Mhz@800Mhz, Asus ENGTX260 898MB, Hitachi Deskstar - 750GB, Seagate 320GB, Logitech G3 laser 500hz, LCD LG 22" L227WT-PF
PC nenajede
PC nenajede
Naposledy upravil(a) Flamer dne 29 dub 2011 11:22, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nenajede
Z toho co popisuješ je celkem jasné, že to je zdroj nebo deska. Zdroj je menší zlo, takže jeho výměnou bych začal.
Nepochopil jsem úplně přesně, co provádíš s těma zásuvkama. Asi to znamená, že když vypneš PC natvrdo ze zásuvky a opět ho zapojíš, nechce se mu startovat?
Nepochopil jsem úplně přesně, co provádíš s těma zásuvkama. Asi to znamená, že když vypneš PC natvrdo ze zásuvky a opět ho zapojíš, nechce se mu startovat?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Předpokládám že to zapínáš do nějaké prodlužovačky /ochrany/ kde je více zásuvek. Zkus to PC zapnout v jiné místnosti, pokud nenaskočí dá se opravdu předpokládat vadný zdroj.
Jeste jsem zapomnel uvest, ze zdroj je Enermax Liberty 500W
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Dub 29, 2011 11:27 am) ---
Taky myslim ze to bude zdroj :( Jinak do jine zasuvky jsem to uz zkousel zapnout a bez vysledku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Dub 29, 2011 11:27 am) ---
Taky myslim ze to bude zdroj :( Jinak do jine zasuvky jsem to uz zkousel zapnout a bez vysledku.
-
- Pohlaví:
Tak zdrojem bych jistě začal, ale nevyloučil bych ani MB jak zmínil d1amond, ostatně měl jsem podobný problém a bylo to deskou, ale podařilo se mi to obejít tak, že jsem nastavil zapínání ze sítě.
Hm, tak mozna nejlepsi reseni bude ten servis, abych zbytecne nevyhodil prachy za zdroj :(. V pripade, ze bych kupoval zdroj, jaky byste doporucili? Nejlepe tak maximalne do cca 1000Kc?
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Dub 29, 2011 1:02 pm) ---
Jeste bych se chtel zeptat jestli neni moznost, ze by to bylo baterii na zakl. desce?
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Dub 29, 2011 1:02 pm) ---
Jeste bych se chtel zeptat jestli neni moznost, ze by to bylo baterii na zakl. desce?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to jde na reklamaci, tak neřeš nákup zdroje.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1898
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”