Zdravím,
mám dotaz - co by jste viděli jako příčinu následujícího, MB nebo CPU?
Po zapnutí PC se ventilátor roztočí, mechanika se rozjede, čtečka karet se rozjede, disk se roztočí. Obraz nikde, dioda od disku bez reakce (zkoušel jsem i novou GK). Nenaběhl ani BIOS
Projevil by se takto vadny CPU (stačil by zkřivený jeden pin)?
Zdroj, RAM byly otestovány.
Chybný start PC -MB/CPU? Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chybný start PC -MB/CPU?
A můžeš dát cestu Praha-Brno v autě, kde upadlo jedno kolo?
Samozřejmě. Pokud je to procesor s pinama, tak by měl jít ten ohnutý opatrně narovnat.
Projevil by se takto vadny CPU (stačil by zkřivený jeden pin)?
Samozřejmě. Pokud je to procesor s pinama, tak by měl jít ten ohnutý opatrně narovnat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Dobře řekl jsem to možná špatně.
Tak nějak se po opětovném vložení procesoru začaly projevovat výše uvedené problémy... Tak jsem ho samozřejmě vytáhl, snažil se narovnat a pin odpadl... Takže jsem si potřeboval ověřit, jestli se tak chová vadný PCU...
No jo, chybami se člověk učí a roste...
Tak nějak se po opětovném vložení procesoru začaly projevovat výše uvedené problémy... Tak jsem ho samozřejmě vytáhl, snažil se narovnat a pin odpadl... Takže jsem si potřeboval ověřit, jestli se tak chová vadný PCU...
No jo, chybami se člověk učí a roste...

Tak nějak to už všechno nechápu...
Zapojím jiné PC - PS2 klávesnice, DSUB monitor, USB myš a nic... Prostě zase to samé = ventiálory jedou, mechanika taky, grafika se točí a obraz nikde... Vyzkoušel jsem i připojení přes externí grafiku na DVI a nic. monitor stále píše že je v "spícím režimu". Kontrolka činnosti HDD nesvítí....
Vyzkoušel jsem si připojení NTB přes HDMI/DSUB k monitoru a ten beží bez problémů.... I kabely jsem vyměnil.
Chápete to někdo? Co se to děje?
Zapojím jiné PC - PS2 klávesnice, DSUB monitor, USB myš a nic... Prostě zase to samé = ventiálory jedou, mechanika taky, grafika se točí a obraz nikde... Vyzkoušel jsem i připojení přes externí grafiku na DVI a nic. monitor stále píše že je v "spícím režimu". Kontrolka činnosti HDD nesvítí....
Vyzkoušel jsem si připojení NTB přes HDMI/DSUB k monitoru a ten beží bez problémů.... I kabely jsem vyměnil.
Chápete to někdo? Co se to děje?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ten procesor je death. S tím nic neuděláš. To že Ti nejde jiný PC může mít x příčin a bylo by dobré popsat sestavu a díly které máš k dispozici z půvoního PC. Dalo by se to kombinovat a tak i testovat??
říkám, že jsem připojil jiné PC.
Na tom původním, kterého se problém týkal, jsem vyměnil procesor (fungl nový) a stále stejným problém ... Zítra budu měnit MB, kterou mám objednanou...
Nemohla by vadná USB myš či vadná PS2 klávesnice odrovnat MB?
Na tom původním, kterého se problém týkal, jsem vyměnil procesor (fungl nový) a stále stejným problém ... Zítra budu měnit MB, kterou mám objednanou...
Nemohla by vadná USB myš či vadná PS2 klávesnice odrovnat MB?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Možné to je. A procesor byl stejný typ?
jo, procesor je v pořádku.
Nevím, zítra to zkusím rozjet v jiném prostředí, třeba se poštěstí... Ale to je spíše loterie...
Opravdu, jsem bez mocný. Fungl nový zdroj a nic. Zapojený pouze napájecí konektor s DVi a nic. Ani BIOS (a přitom s všechno točí jak má - i CD mechanika běží). A přitom jsem do toho PC nijak nezasahoval. pouze jsem připojil myš, klávesku a napájení... A stejný výsledk

Nevím, zítra to zkusím rozjet v jiném prostředí, třeba se poštěstí... Ale to je spíše loterie...
Opravdu, jsem bez mocný. Fungl nový zdroj a nic. Zapojený pouze napájecí konektor s DVi a nic. Ani BIOS (a přitom s všechno točí jak má - i CD mechanika běží). A přitom jsem do toho PC nijak nezasahoval. pouze jsem připojil myš, klávesku a napájení... A stejný výsledk

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jak víš, že je procesor v pořádku? Do desky může sice pasovat, ale BIOS ho podporovat nemusí (stačí i jiná revize CPU). Projevy tomu odpovídají. A pak také odpálené desce...
protože jsem si to ověřil, než jsem ho namontoval.
Deska - http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... g-ds3h_10/
CPU - http://interlink.tsbohemia.cz/amd-pheno ... 94727.html
Když pomineme tento případ. Proč mi druhé PC, které jsem čistě jen připojil vyvtváří stejné problémy? PC jsem donesl domu, zapojil myš a klávesnici. A stejně se chová úplně stejně, jak to první (u kterého je nový PCU)?
Deska - http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... g-ds3h_10/
CPU - http://interlink.tsbohemia.cz/amd-pheno ... 94727.html
Když pomineme tento případ. Proč mi druhé PC, které jsem čistě jen připojil vyvtváří stejné problémy? PC jsem donesl domu, zapojil myš a klávesnici. A stejně se chová úplně stejně, jak to první (u kterého je nový PCU)?
Ne, vůbec nic - žádné pípnutí či obraz. prostě ho zapnu vypínačem a tím to skončí....
IMHO, nefunguje ani v jiném prostředí:-) Pořád stějně dokola....
IMHO, nefunguje ani v jiném prostředí:-) Pořád stějně dokola....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2519
-
od zik9
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 12:38