Zdravím,
předem se omlouvám, protože zde podobný né-li stejný dotaz už určitě padnul...
Nedávno jsem potřeboval použit otcův stolní PC pro studijní účely ((re)instalace a nastavení linux/windows). V pc měl jeniný sata disk, konkrétně WD5000aaks, s daty a nainstalovaným OS windows xp. Tento disk jsem fyzicky vyjmul a připojil svůj ide na kterém jsem pracoval. Jendou jsem potřeboval přenastavit bootovaní ale měl jsem pri ruce jen usb/bluetooth klavesnici která při spouštění pc nereagovala. Tak mě napadlo vyndat baterii biosu (stím že se bootovaní přehodí zpět na deufaltní). Vše bylo ok, až do dneška. Když nyní připojím zpět sata disk, tak není v biosu vidět = vůbec nenabootuje. Četl jsme na různých forech, že lze nastavit aby se sata chovalo jako ide nebo tak něco, ale v biosu sem nic podobného nenašel, tak prosím o radu kde to najít (ambios version 3.31a), případně návrh jiného řešení. Mimochodem jumper na disku nebyl žadný ( teda na 99%,,, neuvědomuju si, že bys snim nějak manipuloval), a zakladni deska je - Intel 865pe neo2-V nebo 848p neo-v (vypadají stejně, manual je taky stejny)
díky za odpověd a za Váš čas:)
SATA disk - bios ho nevidi Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SATA disk - bios ho nevidi Vyřešeno
Zkus v BIOSU najet do Integrated peripherals -> On-Chip IDE configuration a tam se ujisti že:
ATA configuration má hodnotu "P-ATA+S-ATA"
S-ATA Keep Enabled je nastavené na "Yes"
Případně s těmito hodnotami hýbej, manuál je v tomto docela zmatečný
ATA configuration má hodnotu "P-ATA+S-ATA"
S-ATA Keep Enabled je nastavené na "Yes"
Případně s těmito hodnotami hýbej, manuál je v tomto docela zmatečný
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: SATA disk - bios ho nevidi
super, už to frčí
mockrát díky :)))
mockrát díky :)))
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3091