Zdravím
Přehřívá se mi cpu jde o AMD Athlon 64x2 2.7ghz .
Zdroj jen 350w (pc běží na onboard GPU)
Chlazení mám poměrně výkonný : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD000QZE
Zákl deska: http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2755#ov
Na procesor jsem samozřejmě dal pastu..
Teplota CPU už v biosu při startu pc začíná na 35-40C a postupně šplhá třeba až na 80 stupnů.
Větrák se točí-+- 2000rpm.
Po spuštění windows teplota vyletí okamžitě na 80-90C.
Hlavní problém je že do Heat pipe vůbec nejde teplo,přitom se zdá že chlazení na cpu doléhá a není tam mezera...(Ano snažil jsem se šrouby pořádně utáhnout)
Pokud má někdo nápad jak to vyřešit,at sem prosím napíše.
Díky
Přehřívání CPU AMD Vyřešeno
Re: Přehřívání CPU AMD
Zkus v Biosu snížit výkon, tím bys měl snížit taky příkon a tudíž celkovou teplotu procesoru. Ale nesnižuj ho nějak moc, maximálně o 1 V ! Jinak by hrozilo, že se PC vůbec nespustí a musel bys Bios resetovat manuálně.
MP3:Helax 93,7
<TeXaN> jakej ma maximalni dosah BT? v idealnich podminkach
<TeXaN> resp projde mi skrz zed a jeste 15m na zahradu?
<Unimatrix325> pokud BT znamena bitevni tank, pak ano
MP3:Helax 93,7
<TeXaN> jakej ma maximalni dosah BT? v idealnich podminkach
<TeXaN> resp projde mi skrz zed a jeste 15m na zahradu?
<Unimatrix325> pokud BT znamena bitevni tank, pak ano
Ok díky zkusím a zejtra se ozvu jak jsem dopad
Nedotýká se deska toho plechu pod ní? Tohle výkonem nebude, i kdyby to snížil tak to IMHO bude pořád hřát.
Just Fucking Google It!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spotřeba a výkon se u procesorů reguluje sama podle potřeby. Problém bude jinde. Vyzkoušej jestli dobře sedí chladič
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A nemáš tam tý pasty nakydáno až moc? stačí totiž jenom fakt tenoučká vrstvička, když je toho moc tak to jenom uškodí.
To: memphisto a Screpheep -To jsem zkoušel-odmontoval jsem chladič,co se týká té pasty myslel jsem že jí tam je fakt moc tak jsem cpu očistil a nanesl ji jen na střed mírnou vrstvu a do okrajů nic..a chladič jsem samozřejmě znovu namontoval bohužel nepomohlo.
Někdo mně říkal,že by tam mohla být vzduchová bublina ale nwm zdá se mě že sedí fakt dobře...
Někdo mně říkal,že by tam mohla být vzduchová bublina ale nwm zdá se mě že sedí fakt dobře...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vzduchová bublina? Blbost. Ta pasta je tam aby eliminovala nerovnosti na povrchu chladiče a procesoru. Nemůžeš nanést vrstvu a tlakem rozmáčknout. Musíš rovnoměrně velmi tenkou vrstvu ....
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
ok nejsem expert...
každopádně díky všem za rady a zejtra se na to podívám
každopádně díky všem za rady a zejtra se na to podívám
Takže furt se to přehřívá. Zkusili jsme to tam znovu dát ruzně rozetřít pastu (tenka vrstva).
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
100% nesedí dobře na CPU, zkontroluj zda nedosedá někam kam nemá nebo ho něco nevyvrací, kondenzátory atp.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kondenzátorů se vůbec nedotýká...
ještě jsem zkoušel přehodit ramku do druhého slotu-to se pc nepřehříval ale pro změnu nejel obraz,pak jsem zkusil ramku z jiného pc obraz jel a zase se přehříval.
ještě jsem zkoušel přehodit ramku do druhého slotu-to se pc nepřehříval ale pro změnu nejel obraz,pak jsem zkusil ramku z jiného pc obraz jel a zase se přehříval.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1720
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07