Samovolné vypínání PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

maremarekk
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Samovolné vypínání PC

Příspěvekod maremarekk » 26 čer 2011 09:58

260611-0941.jpg
Modrá obrazovka
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o pomoc. Před pár dny mi na stolním PC vyhořel zdroj, který jsem vyměnil za nový a spolu s ním vznikl malý problém. Po zapnutí PC se po nabootování Windowsů během pár okamžiků vypne. Jednoduše se zobrazí načítací obrazovka W7, pak se ukáže logovací obrazovka a než stihnu napsat heslo... Zkoušel jsem PC pustit v nouzovém režimu, zkoušel jsem bootování CD, reinstal Windowsů, ale problém je vždy stejný. Po načtení Windowsů se PC vypne.
Párkrát se mi stalo, že před vypnutím asi na sekundu skočila modrá obrazovka a pak až se vypnul. Jednou mi dokonce zůstala na několik minut a tak jsem ji vyfotil. Foto v příloze (omlouvám se za kvalitu, je focená z mobilu).

Zvláštní je, že před výměnou zdroje vše fungovalo normálně. Možná jsem zapomněl zapojit nějaké napájení. Připojil jsem napájení základní desky, grafické karty, HDD a DVD mechaniky. Nic víc. Také může být porouchaný HDD, ale upřímně doufám, že ne, protože nemám peníze na nový.
Za jakoukoliv pomoc děkuji.

Reklama
Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Samovolné vypínání PC

Příspěvekod Speed_dead » 26 čer 2011 10:19

Zkusil bych odpojit maximum věcí co jde. Nechat funkční jen základovku, grafiku, procesor, jednu RAM a HDD se systémem. A zkusil bych to pustit. Jaký zdroj ti to odešel? Doufám, že to nebyl zdroj typu Eurocase, LC Power, Redstar, Evolve a podobný levný zdroj, jenž se kupuje zpravidla s levnou bednou tak do 1200Kč. Ti v rámci zachování nízký ceny šetří i na ochranných obvodech a není vyjímkou, že při jejich smrti vezmou sebou i další komponenty. Pokud si měl Enermax,Seasonic,Corsair,Arctic Cooling,OCZ,Chieftec,Tagan, tak by měly být komponety v pohodě, jelikož tyhle zdroje ochrany mají.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17960
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4725
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4039
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2733
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”