Mám porouchaný HDD, problém je v mechanické části ( disk se neroztočí ), zkoušel jsem vyměnit circuit board ale bez úspěchu. Koupil jsem druhý naprosto identický HDD. Je reálné vyjmout záznamové disky z porouchaného HDD a vložit do identického funkčního HDD a dostat se tak k datům a to vše v domácích podmínkách? Máte někdo s tímto zkušenosti?
HDD Seagate Momentus 5400.6 500GB GForce
Dík za radu, Tonda
Lze opravit HDD v domácích podmínkách?
Re: Lze opravit HDD v domácích podmínkách?
Jakmile poškodíš záslepku k diskům, poruší se speciální prostředí (vakuum?) a jsi v háji ...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vakuum tam není to by nemohl fungovat Bernoulliho efekt. Jde jen o prachuprosté prostředí. Ve chvíli kdy otevřeš disk ho nenávratně poškodíš. Na plotny sedne prach nebo pokud se jich dotkneš, otisk prstu je vyšší než mezera která je mezi hlavičkou a plotnou. Dají se tak zachránit důležitá data ale disk pak už dlouho nevydrží.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ono v zásadě jde jen o data, i kdyby ten HDD jel jen hodinu tak i to řeší to, že zkopíruju data. Jde o to, zda a jak to udělat, aby to jelo aspoň tu dobu, než zkopíruji data
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pochybuju, že doma na koleni dokáže prohodit plotny a nastavit čtecí hlavy. Na to jsou sakra jiné nástroje než šroubovák a kladívko ze šuplíku.
Jediné na co bych si trufel je výměna elektroniky, která není v pouzdře.
Jediné na co bych si trufel je výměna elektroniky, která není v pouzdře.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
elektroniku jsem už vyměnil, to nepomohlo
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud by tam byla jen jedna plotna tak by to snad možné bylo, netuším co se stane pokud se rozhodí synchronizace více ploten nad sebou. Nikdy jsem to nedělal, pouze jsem pár HDD rozebral ze zvědavosti.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
tam jsou dvě plotny, ne že bych ten disk rozdělal, četl jsem to ve specifikaci disku
Zpět na “Problémy s hardwarem”