Zapnu PC, nesvítí monitor a bliká jeho kontrolka

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zapnu PC, nesvítí monitor a bliká jeho kontrolka

Příspěvekod hc50 » 24 črc 2011 13:40

Po zapnutí PC bliká to světélko u prostřed monitoru a monitor je černý po stisknutí reset a novém startu vše funguje jak má dříve to dělalo jen před startem windows ale ted to nejde i po startu teprve po resetu to jde

Reklama
mar00m
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zapnu PC, nesvítí monitor a bliká jeho kontrolka

Příspěvekod mar00m » 24 črc 2011 13:42

Chyba ve zdroji?
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hc50 » 26 črc 2011 14:34

ted jsem měl možnost zkusit jiný zdroj ale to samé a když nechám pc minutu běžet aby se zahřálo obraz naskočí to samé mi ale dělá i dvd přehrávač teprve když se zahřeje mohu ho zapnout někdy už si myslím že je to vadná instalace elektriky v obci protože i více mích sousedů říkalo že tu běhaj jejich počítače pomaleji než v jiných obcích

Ondys
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Ondys » 26 črc 2011 14:36

Tak to by ses měl asi přestěhovat ;)
Jestli-že máte v obci vadnou elektriku, tak tady s tím nic neuděláme...
Never stop dreaming.

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hc50 » 26 črc 2011 15:18

to právě je umění zjistit taky může být náhoda že zrovna pět počítačů může být vadných ale taky náhoda že koupím dvě grafiky za sebou a obě vadné v jednom PC obchodě mi říkali že je to běžné že jeden uživatel nakoupí díly a má všechny v **** není divu když se to vyrábí v Číně já ty číňany znám Vasio neboli Casio Canyon neboly Canon Sany neboly Sony já si koupil kazetu sony a doma jsem zjistil že to je Sany třeba chyba překlepu či záměr zrovna tak můj strejda měl tranďák Pony a babička má Sony a vypadá úplně stejně

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 črc 2011 15:38

Co takhle si změřit napětí v el. zásuvce, zda ukazuje 230V. To snad umí i nějaký elektrikář v obci. Také by mne zajímalo, jak to sousedé zjistili. Při nižším napětím může být problém se spuštěním, ale po náběhu již ne, protože pokud je napětí ze spínaného zdroje v toleranci pro procesor a jiné části, tak procesor běží v nastaveném taktu, tedy i nastavenou rychlostí. Pokud by napětí kolísalo, docházelo by k vypnutí, nebo zatuhnutí PC, či pádu systému.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hc50 » 26 črc 2011 15:46

to je divný napětí je normální, ale s**ou se tu všechna PC ještě by to chtělo aby se někdo uráčil přinést osciloscop či něco co zapisuje události a měřil to třeba dva dny v jednom kuse zda to občas neustřeluje záhadou je že když do jedné zásuvky zasunu notebook tak to v upsce cvakne jako by ten notebook hodil indukční špičku podobně jako když se připojí iglácký motůrek k baterii tak dostanu šupu i od baterie záhadou je že třeba když jsem k domácímu kinu připojil pc a to domácí kino je připojeno do tv která je připojena k satelitu pro dvě tv a ta druhá je v jiném pokoji že to vrčí trochu mi to připomíná legendární záhadu ve Strašicích kde samovolně hořely ty ručníky a zásuvky ale tam to prej dělal ten malej kluk bylo to v televizi na nově ale už dlouho může být chyba u nás v baráku třeba se mi často stáválo že klávesy yamaha psr520 začali brumět a pohasl jim display

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 črc 2011 15:53

Vrčení je nejspíše způsobeno zemnící smyčkou, kterou tvoří propojovací kabely a napojení jednotlivých spotřebičů do el. zásuvek.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hc50 » 26 črc 2011 16:11

dá se to nějak rozumně odstranit asi by chtělo aby ta parabola měla rozdělené zemnění pro každý sat přijímač zvlášť že já vím že to jde když se dá mezi pracovní a ochraný nulák dioda ale to je opravdu lajcké řešení bohužel je to starý domek a vezdi vedou jen dva kabely

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC se restartuje, když ho zapnu
    od extrem » 30 črc 2024 19:25 » v Problémy s hardwarem
    7
    2707
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    31 črc 2024 12:48
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    10977
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3039
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:49
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3136
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32
  • CPU, HDD, monitor Příloha(y)
    od b.m » 15 pro 2024 19:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7264
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 14:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”