Samovolné vypínání a mizení hardwaru Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Samovolné vypínání a mizení hardwaru Vyřešeno
Zdravím...poslední dobou se mi začalo samo vypínat...spíš restartovat pc. Pravdou je, že mi to dělalo i dříve, ale to jsem měl ještě pc záruce. Poslední dobou se mi to ale vrátilo. Musím podotknou, že jsem žádné nové věci do pc nepřidával. Mimo jiné se mi stalo i to, že mi po jednom z restartů zmizely dvdromka, zvukovka. A to mám reinstalované windows(xp sp2). Po jednom restartu mi dokonce naběhlo okno s nápisem, že windows bude ukončen za minutu a že mám uzavřít všechny aplikace. Někdy windows startuju i na 3x - 4x. Stávalo se mi i to, že mi přestala reagovat myš. Podle avg mám pc čisté. Reinstalaci win jsem provedl bez formátu...nevím jestli je to důležitá informace, ale radši jsem ji uvedl. Děkuji za váš čas
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Samovolné vypínání a mizení hardwaru
To jsi tomu moc nepomohl. Podívej se do Správce zařízení zda tam nemáš nějaké "?", nebo "!". Pokud ano nainstaluj potřebné ovladače.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
byla tam webka, kterou jsem odpojil...potom pci fast ethernet NIC, který jsem doinstaloval a multimedialní adapter, na který jsem prostě ovladač nenašel, tak jsem ho zakázal
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
kámo doporučuju pořádnej zámek, hardware jentak nemizí

hoď si sem log z HJT, ať ti na to někdo mrkne

hoď si sem log z HJT, ať ti na to někdo mrkne
Naposledy upravil(a) CZechBoY dne 25 črc 2011 22:27, celkem upraveno 1 x.
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 22:24:10, on 25.7.2011
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgchsvx.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgrsx.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgcsrvx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleil.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\agent\bin\avgidsmonitor.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgfws9.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgam.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgnsx.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Documents and Settings\Whitecoyotte\Plocha\internet\HiJackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://eu.ask.com/?l=dis&o=14672
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: UrlSearchHook Class - {00000000-6E41-4FD3-8538-502F5495E5FC} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O2 - BHO: WormRadar.com IESiteBlocker.NavFilter - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgssie.dll
O2 - BHO: Ask Toolbar BHO - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O3 - Toolbar: Ask Toolbar - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [High Definition Audio Property Page Shortcut] HDAShCut.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [SW20] C:\WINDOWS\system32\sw20.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SW24] C:\WINDOWS\system32\sw24.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [AVG9_TRAY] C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ApnUpdater] "C:\Program Files\Ask.com\Updater\Updater.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UserFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -u
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: BlueSoleil.lnk = ?
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: linkscanner - {F274614C-63F8-47D5-A4D1-FBDDE494F8D1} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgpp.dll
O20 - Winlogon Notify: avgrsstarter - avgrsstx.dll (file missing)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Proces mezipaměti kategorií součástí - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: AVG E-mail Scanner (avg9emc) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe
O23 - Service: AVG WatchDog (avg9wd) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
O23 - Service: AVG Firewall (avgfws9) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgfws9.exe
O23 - Service: AVG9IDSAgent (AVGIDSAgent) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
--
End of file - 4744 bytes
Scan saved at 22:24:10, on 25.7.2011
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgchsvx.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgrsx.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleil.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\agent\bin\avgidsmonitor.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgfws9.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgam.exe
C:\Program Files\AVG\AVG9\avgnsx.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Documents and Settings\Whitecoyotte\Plocha\internet\HiJackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://eu.ask.com/?l=dis&o=14672
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: UrlSearchHook Class - {00000000-6E41-4FD3-8538-502F5495E5FC} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O2 - BHO: WormRadar.com IESiteBlocker.NavFilter - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgssie.dll
O2 - BHO: Ask Toolbar BHO - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O3 - Toolbar: Ask Toolbar - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [High Definition Audio Property Page Shortcut] HDAShCut.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [SW20] C:\WINDOWS\system32\sw20.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SW24] C:\WINDOWS\system32\sw24.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [AVG9_TRAY] C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ApnUpdater] "C:\Program Files\Ask.com\Updater\Updater.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UserFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -u
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: BlueSoleil.lnk = ?
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: linkscanner - {F274614C-63F8-47D5-A4D1-FBDDE494F8D1} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgpp.dll
O20 - Winlogon Notify: avgrsstarter - avgrsstx.dll (file missing)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Proces mezipaměti kategorií součástí - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: AVG E-mail Scanner (avg9emc) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe
O23 - Service: AVG WatchDog (avg9wd) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe
O23 - Service: AVG Firewall (avgfws9) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgfws9.exe
O23 - Service: AVG9IDSAgent (AVGIDSAgent) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\Identity Protection\Agent\Bin\AVGIDSAgent.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
--
End of file - 4744 bytes
whitecoyottecz píše:Zdravím...poslední dobou se mi začalo samo vypínat...spíš restartovat pc. Pravdou je, že mi to dělalo i dříve, ale to jsem měl ještě pc záruce. Poslední dobou se mi to ale vrátilo. Musím podotknou, že jsem žádné nové věci do pc nepřidával. Mimo jiné se mi stalo i to, že mi po jednom z restartů zmizely dvdromka, zvukovka. A to mám reinstalované windows(xp sp2). Po jednom restartu mi dokonce naběhlo okno s nápisem, že windows bude ukončen za minutu a že mám uzavřít všechny aplikace. Někdy windows startuju i na 3x - 4x. Stávalo se mi i to, že mi přestala reagovat myš. Podle avg mám pc čisté. Reinstalaci win jsem provedl bez formátu...nevím jestli je to důležitá informace, ale radši jsem ji uvedl. Děkuji za váš čas
bez formatu to někdy pomůže ale někdy ne nejlépe je vše zálohovat ale když nejde dvd rw asi těžko leda tak koupit flashku 15GB nebo 100gb externí HDD pokud tobě aspon jede USB ale to že windows bude za minutu vypnut a to odpočítávání to kdysi dělal vir blaster, který ovšem běžný AntiVir nedetektuje byly na to záplaty dir ve windows ovšem pokud již máš verzi Windows SP2 či SP3 měl bys to tam mít ale to co se tobě stává bych viděl na zastaralý winxp SP1 nebo bez SP ty mi dělalo přesně tohle
Nejde o formát, stačí například systémové věci smazat nebo přejmenovat (viz můj podpis), ale instalace by měla být nová čistá, ne přes staré pochroumané Win. Ani oprava často nefunguje, jen se přidají další a další problémy. V tvém případě to možná vypadá i na nekompatibilitu jednotlivého hardwaru mezi sebou.
taky jsem to dělával že jsem nabootoval z něčeho co umí vymazávat soubory z ntfs pokud něco zlobilo dál zkusil jsem format a pokud to bylo ještě pak byla chyba v HW
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vlož log samostatně do sekce HijackThis a požádej o kontrolu. Tady to žádný renomovaný virobijec nenajde.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No..popravdě už jsen na notebooku, protože to pc je už v podstatě nepoužitelné...restarty se mnohem víc stupňovaly..právě v nouzovém režimu odinstalovávám avg a na systém pošlu combofix...potom už asi jen formát a reinstal win.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
takže jsem zformátofal disk a nainstaloval win...ale padání tu je pořád....ale v menší intenzitě..mimojiné jsem si všiml, že mi zůstalo i padání internetového prohlížeče...mám log z programu whocrashed...ale nic mi neříká....dám ho sem....třeba to pomůže s diagnozou.
System Information (local)
--------------------------------------------------------------------------------
computer name: WHITECOYOTTE
windows version: Windows XP Service Pack 2, 5.1, build: 2600
windows dir: C:\WINDOWS
CPU: GenuineIntel Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz Intel586, level: 15
2 logical processors, active mask: 3
RAM: 1609936896 total
VM: 2147352576, free: 2063904768
--------------------------------------------------------------------------------
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Thu 28.7.2011 19:38:10 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini072911-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x10E396)
Bugcheck code: 0x1000007F (0x8, 0xFFFFFFFFBAB38D70, 0x0, 0x0)
Error: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP_M
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Operační systém Microsoft® Windows®
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a trap was generated by the Intel CPU and the kernel failed to catch this trap.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.
On Thu 28.7.2011 19:15:53 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini072811-01.dmp
Bugcheck code: 0x1000007F (0x8, 0xFFFFFFFF80042000, 0x0, 0x0)
Bug check description: This indicates that a trap was generated by the Intel CPU and the kernel failed to catch this trap.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.
Conclusion
2 crash dumps have been found and analyzed.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
System Information (local)
computer name: WHITECOYOTTE
windows version: Windows XP Service Pack 2, 5.1, build: 2600
windows dir: C:\WINDOWS
CPU: GenuineIntel Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz Intel586, level: 15
2 logical processors, active mask: 3
RAM: 1609936896 total
VM: 2147352576, free: 2063904768
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Thu 28.7.2011 19:38:10 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini072911-01.dmp
Bugcheck code: 0x1000007F (0x8, 0xFFFFFFFFBAB38D70, 0x0, 0x0)
On Thu 28.7.2011 19:15:53 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini072811-01.dmp
Bugcheck code: 0x1000007F (0x8, 0xFFFFFFFF80042000, 0x0, 0x0)
Conclusion
2 crash dumps have been found and analyzed.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17966
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44