Mamka vypojila pojistky a kaput? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Mamka vypojila pojistky a kaput?

Příspěvekod warcraftan » 01 srp 2011 19:39

Zdravím všechny,

Problém se odehrává na bráchovém pc

Takže abych to vzal od začátku:
Mamka vypojila pojistky a zase je nahodila. Můj pc se rozběhl normálně, ale bráchův už nikoliv (máme 2 kompy vedle sebe)
Nejprve (logicky) jsem podezříval zdroj. Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to. Ale nechtěl jsem hned odepisovat ten bráchuv zdroj a tak mě ještě napadlo, že to může být kablem=>takže jsem vyměnil můj napájecí kabel za bráchův kabel (a šlo to), takže zdroj snad by měl být ok.

Napojil jsem tedy bráchuv komp do sítě, zapl komp, a "ejhle" ted nešel obraz. Takže znovu=>vzal jsem monitor můj a nahradil ho bráchovým (nešlo to), vzal moje 2 kable od monitoru a nahradil je bráchovým (nešlo to), takže=>jsem podezříval grafiku, vyměnil jsem grafiku už ale u kamaráda, protože ta moje graficka karta je nevyměnitelná (pos*rany závit) (šlo to), tak mě napadlo=>že to muže být PC slotami (u bráchové pc, kde se celý ten problém odehrává, vyměnil jsem sloty (na bráchovým jsou 2, oba dva jsem zkoušel, nešlo to)
Takže mě napadá, jestli není vadná základní deska.

PS: snad jsem psal pokud možno (snažil jsem se) bez chyb a doufám, že jste můj problém pochopili, jakékoliv informace můžu doplnit.
PC sestava zde:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0X35010Y2S010ZX501008Q0111N3010JCN010Q4C010OXY010W5C0111EP010P6L01
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 01 srp 2011 20:00, celkem upraveno 1 x.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Mamka vypojila pojistky a kaput?

Příspěvekod El Diablo » 01 srp 2011 19:54

Já se v tom mariáši nedokážu vyznat... :-(
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 01 srp 2011 19:59

Tak to je špatný, :| ja jsem se s tím drbal hodinu, až jsem se nasr*l a šel tu :D na pc-heeeeelp
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 srp 2011 20:06

El Diablo: Nejsi sám. Já jsem skončil u zjištění, že když "Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to." Dál jsem neměl sílu pokračovat. :-(

Problém není v tom, že nevíme co se mohlo stát. Problém je v tom, že z tvého popisu se nedá poznat, co jsi udělal. Konkrétně z věty "Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to." nepoznáš, který zdroj jsi dal do kterého počítače.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 01 srp 2011 20:08

"Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to."
-
"Zdroj jsem vyměnil za jiný a šlo to"=>dále už byl problém s grafickou kartou atd. atd.

//Vše (jakékoliv) komponenty jsem vytahoval z mého kompu - už ale jsem je zkoušel na bráchovém kompu!!! Jelikož bráchuv komp je ten problém, bráchuv komp je ten komp který nejede!!!
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 01 srp 2011 20:12, celkem upraveno 1 x.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 srp 2011 20:10

My umíme číst, nemusíš to opakovat, popiš, co jsi udělal, ale tak, aby se to z tvého popisu dalo poznat.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 01 srp 2011 20:11

To se nedá číst, natož chápat! Vem to vylučovací metodou a nepopisuj nám, jak jsi co dělal. Zkusil jsi jiný zdroj? Zkontroluj kabely, koukni fyzicky na všechny komponenty..pomoz si komponentami z PC od bráchy..

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 01 srp 2011 20:15

Nedá se to číst, nedá se to chápat, Když to píšou už ale 3 lidi, tak mě to už začíná štváát....

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 srp 2011 20:19

Zkus si připustit, že ty tři lidi se nesmluvili a že když ti tři lidi nezávisle na sobě napíšou, že z tvého popisu se nedá poznat postup, co jsi dělal, že na tom asi něco bude.
Když napíšeš "Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to.", znamená to, že jsi do bráchova počítače dal svůj zdroj a počítač šel? Pak ale dovětek "nahradil ho bráchovým" celou záležitost poněkud zatemňuje .

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 01 srp 2011 20:20

Tomina píše:To se nedá číst, natož chápat! Vem to vylučovací metodou a nepopisuj nám, jak jsi co dělal. Zkusil jsi jiný zdroj? Zkontroluj kabely, koukni fyzicky na všechny komponenty..pomoz si komponentami z PC od bráchy..

RE: "pomoz si komponentami z PC od bráchy"
Řeším bráchuv komp, bratrův komp. Pomáham jsi komponentama z mého kompu. Na začátku jsem psal, že mame 2 kompy vedle sebe. Doporučuji to od začátku přečíst znovu a pomalu, teda jestli ještě máte na to nervy, já už nemam nervy tady ani psát, protože jsem zkusil snad už 100 možných věcí, (ještě než jsem tady začal psát) čím to může být...a toto je moje poslední možnost, pak už jsou možnosti placené tedy servis...

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Srp 2011 20:24) ---

mmmartin píše:Zkus si připustit, že ty tři lidi se nesmluvili a že když ti tři lidi nezávisle na sobě napíšou, že z tvého popisu se nedá poznat postup, co jsi dělal, že na tom asi něco bude.
Když napíšeš "Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to.", znamená to, že jsi do bráchova počítače dal svůj zdroj a počítač šel? Pak ale dovětek "nahradil ho bráchovým" celou záležitost poněkud zatemňuje .

Ten dovětek "nahradil ho bráchovým" to už ale myslíš kabel od zdroje (tedy napájecí kabel)...mimochodem jsem psal "takže zdroj snad by měl být ok." Udělal jsem odstavec a pokračoval jiným komponentem...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 01 srp 2011 20:26

S tím servisem je to dobrý nápad. Tam nemusíš nic vysvětlovat, tam si sami zjistí, v čem je problém. Protože tuhle možnost tady nemáme, potřebujeme od tebe jasný popis toho, co jsi dělal, a ten jsi nám zatím neposkytnul, místo toho stále opakuješ formulace, o kterých ti tři lidi nezávisle na sobě řekli, že jim nerozumějí.
A dovolím si ti připomenout diskutovanou větu:
Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 01 srp 2011 20:28

Věty jako "vyměnil jsem můj XXX za bráchuv XXX" je myšleno jako "vyměnil jsem XXX za jiný XXX" kde "XXX" (je komponent)

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Srp 2011 20:29) ---

mmmartin píše:S tím servisem je to dobrý nápad. Tam nemusíš nic vysvětlovat, tam si sami zjistí, v čem je problém. Protože tuhle možnost tady nemáme, potřebujeme od tebe jasný popis toho, co jsi dělal, a ten jsi nám zatím neposkytnul, místo toho stále opakuješ formulace, o kterých ti tři lidi nezávisle na sobě řekli, že jim nerozumějí.
A dovolím si ti připomenout diskutovanou větu:
Zdroj jsem vyměnil za svůj a nahradil ho bráchovým - Šlo to

mmmartine asi ti udělám fotky (obrázky), a udělam to jako mangu, co říkáš? btw víš jak se čte manga? pff

Zpět na “Problémy s hardwarem”