Dobrý den,
nemám v okolí nikoho kdo by mi flešnul BIOS (blba mi grafika sapphire 4870), tak jsem se do toho pustil sám podle návodu na netu.
http://extrahardware.cnews.cz/uprava-bi ... n-spotreba (návod je pro 4850 ale píšou tam že i pro 4870 kterou mám já)
Problém: flešoval podle návodu, sekl se mi PC. Nechal jsem ho hodinu tak a pak jsem ho restartoval a při bootování OS mi to hodilo modrou smrt, na podruhé jsem dal nouzový režim a vrátil jsem systém o den zpět. Po restartu nereaguje, černá obrazovka a nepustí mě to ani přes nouzový režim. DO biosu mě to ale pustí
Prosím o rady
Děkuji
Chyba při fleshování biosu
Chyba při fleshování biosu
Můj čipešek!
Re: Chyba při fleshování biosu
Zkus restartovat BIOS...Je na této desce backup BIOS nebo jak se tomu nadává? Je to jakoby záloha BIOSU při nepovedeném flashu...
Google
...MSI MS-7592...Intel Pentium4 Dual Core E5300 2.60GHz...Kingston 2048MB...integrované VGA(zatim)...Western Digital 600GB...
...MSI MS-7592...Intel Pentium4 Dual Core E5300 2.60GHz...Kingston 2048MB...integrované VGA(zatim)...Western Digital 600GB...
to už jsem zkusil, dokonce sem dal v biosu load defaluts ... bez výsledku... načítá se windows, pak to zčerná a vidím maximální kurzor myši.. 

Můj čipešek!
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Není bios jako bios.Dělal jsi ho na kartě?Tipuju,že jsi ji poslal do křemíkového nebe.http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/15976-extremni-upravy-graficke-karty-bios-na-miru?start=1
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nabootovat nějakej linux abys vyloučil chybu OS...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
mám doma 2 naprosto totožný kompy snad jen krom grafiky, z toho ten jeden je ten co mi klekl, lze z toho funkčního dostat nějak bios na flešku? popř jak?
Můj čipešek!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To že Ti nenabíhá Win neindikuje chybu BIOS. Maximálně se flashnutím pozměnila nšjaká instrukce HW a systém kolabuje. Já bych spíš přeinstaloval Win.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
to bylo pro mě celkem podstatné
protože sem nainstaloval nový windows a jede to .. jenom když si nainstaluju grafický ovladač tak mi to spadne, a opět black screen a musím v nouzovém režimu obnovit systém... jak tedy flashnout bios abych něco neposral?

Můj čipešek!
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak se tě zeptám ještě jednou.Byla to grafická karta co jsi flashoval ten bios?Pokud ano tak návod jsem už dal.Chce to přečíst ten článek celej.
abych odpověděl, ano, ale nemůžu najít stejnou verzi riva tuneru jak je v tom návodu protože ve svém nevidím nástroje které jsou uvedeny v návodu... přesně tohle sem udělal když sem to flashoval, měl jsem jinou verzi programu a něco sem vynechal a bum..
edit: možná je to tím že nemám ovladač ke grafice, problém je v tom že jakmile nějaký nainstaluju, chce to po mě restart a po něm opět black screen
edit: možná je to tím že nemám ovladač ke grafice, problém je v tom že jakmile nějaký nainstaluju, chce to po mě restart a po něm opět black screen
Můj čipešek!
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co má riva tuner společného s flashováním biosu karty?http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatunerA kdyby jsi dělal to co tam je popsáno tak máš zálohu biosu.Maximálně můžeš vyzkoušet poptat se,kdo má stejnou kartu tak podle návodu udělat zálohu biosu a vyzkoušet podle návodu dát na tvé pc.
pokud nejsem slepí, rivatuner je součástí toho návodu, a to je taky důvod proč bych spíš potřeboval jiný a osvědčený návod, protože ta rivatuner potřebuje pro správný chod nainstalovaný ovladač což je v mém případě nemožné jelikož jak už jsem říkal jakmile ovladač nainstaluju dělá mě to stejný problém jako na začátku - po bootování black screen... takže nemáš jiný odzkoušený návod?
Můj čipešek!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11007
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2464
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4380
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
-
- 4
- 3291
-
od Steage7717