Dobrý den,
dnes jsem si koupil novou paměť k notebooku o velikosti 2Gb. Před koupí jsem měl v PC 512Mb + 1Gb RAM, které se normálně zobrazovaly, že mám celkem 1,5Gb paměti. Ovšem poté jsem 512Mb paměť nahradil 2Gb (tedy celkem 3Gb) a vznikl mi problém.
Po startu jsem spustil Správne úloh, abych se podíval na celkovou paměť, ale místo 3Gb jsem našel pouze 2Gb. Spustil jsem Everest, který mi také ukazoval 2Gb. V biosu se mi ovšem normálně ukazují 3Gb.
Mám notebook se sdílenou grafickou kartou, kterou mám v Biosu nastavenou na "neomezenou" možnost čerpání RAM. Je možné, že by si grafika ukousla 1Gb pěměti a proto se neukazuje ve Správci úloh? Při 1,5Gb paměti to nedělalo.
Další "zajímavost" je, že když paměti prohodím ve slotech (2Gb dám o 1. slotu a 1Gb do 2.), tak notebook nejde zapnout. Rozběhne se, ale nezobrazí se ani načítací obrazovka Biosu.
Byl bych vám hodně vděčný za jakoukoliv pomoc. Předem diky!
Paměti RAM - při 3gb celkové paměti ukazuje pouze 2gb Vyřešeno
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Paměti RAM - při 3gb celkové paměti ukazuje pouze 2gb
Nejprve si ověř, zda notebook podporuje uvedenou paměť a to dle značky výrobce, ale i velikost a a uspořádání čipů na paměťové destičce (jednostranné, nebo dvoustranné). Je možné že původní a nová paměť mají další parametry rozdílné a nespolupracují.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Doplnění RAM paměti Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 25
- 7468
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
07 říj 2024 19:04
-
-
- 8
- 3284
-
od Hromotluk
09 úno 2025 20:22
-
- 5
- 2476
-
od MariTopHigh
02 lis 2024 23:00
-
- 6
- 4749
-
od 4Lift
10 úno 2025 21:09
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4387
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”