Notebook nenastartuje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

king_scorpio88
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook nenastartuje

Příspěvekod king_scorpio88 » 25 zář 2011 20:23

... můj notebook již byl před časem na opravě s tímto problémem a dokonce je ještě oprava v záruce, ale nechce se mi čekat tak dlouho - mám v něm důležitá data, která každý den používám a nějaký náhradní pc je mi nanic... Jedná se o problém grafické karty, tak jako to popisoval servisní technik (nějaká vypadlá kulička odněkud - přesně už nevím).

Dříve, než začnu popisovat problém, odkážu na přesnou specifikaci mého pc:

Asus M51Tr, procesor: AMD® Turion 64 X2 Ultra RM-70 (2 GHz, 1MB L2 cache), operační systém: Originální Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium, displej: 15.4" WXGA+ (1440x900) ColorShine, chipset: AMD M780G, systémová paměť: 4GB (2 x 2048MB) DDRII 800, pevný disk: 320GB SATA, otáčky 5400rpm, optická mechanika: DVD Super Multi DL, grafická karta ATI Mobility Radeon HD 3470, dále viz. http://notebooky.heureka.cz/asus-m51tr- ... e/#section

Jde o to, že když zapnu ntb, tak neprobliknou ani ledky od hdd, svítí pouze kontrolka nabíjení. Zkoušel jsem resetovat, ale nic se neděje. Nenaskočí dokonce ani bios, obrazovka je stále černá a ani nezazní ten úvodní tón, který mi normálně ntb přehraje. Taky jsem zkoušel ntb chvíli odpojit od aku i od napájení ze sítě, ale pořád to samé.

A tak se chci zeptat, zda do tohoto notebooku můžu pořídit nějakou novější grafickou kartu stejné značky, která si s tímto nb bude rozumět a aby na ni stíhaly i ostatní komponenty (cenově asi tak do 4000).
Také se chci zeptat, jaký postup bych měl při výměně dodržet, aby šlo všechno tak jak má (vím, že tím příjdu o záruku opravy, ale já vážně nemohu čekat ani chvíli).

Děkuji za pomoc a pokud budou nějaké dotazy, určitě zodpovím.
Naposledy upravil(a) king_scorpio88 dne 25 zář 2011 20:29, celkem upraveno 1 x.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Notebook nenastartuje

Příspěvekod guest » 25 zář 2011 20:26

(nějaká vypadlá kulička odněkud - přesně už nevím).
Vůbec netuším co to je, ale nemůže právě toto té výměne GK bránit?

king_scorpio88
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod king_scorpio88 » 25 zář 2011 20:32

právě že v servise mi vyměnili tu "nemocnou" GK za novou, stejného typu i značky aby zachovali specifikace, ale bez dvou měsíců to bude skoro rok, co se toto dělo poprvé. Čekat na NTB dva měsíce se mi fakt nechce...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 zář 2011 20:55

Nevím proč nyní řešíš výměnu GK, když je notebook neprovozuschopný. Nejprve je třeba vyřešit co je toho příčinou a pak teprve řešit, zda lze vyměnit GK za nějakou výkonnější. Problémem nemusí být právě GK, ale něco jiného. Obávám se, že pokud to chceš řešit sám, i když je ještě záruka, že Tě to může přijít mnohem dráže, než jen cca 4000 za GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 zář 2011 21:03

Já to přerd tím nečetl celé :oops: Tady bych doporučil tu reklamaci!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”