Zdravim všechny, nedávno jsem reklamoval pc, protože viewtopic.php?f=7&t=71161&p=527245#p527245,
čekal jsem na něj měsíc a půl, včera mi přišel, vyjádření technika bylo, že ten problém způsobovala grafická karta, původně jsem tam měl ATI Radeon HD 5850 a koukám že mi ji vyměnil za ATI Radeon HD 6870, což si nejsem vůbec jistej jestli tohle může a zda jsem si tím nepohoršil, jenom že když jsem přebíral od DPD balík, uvnitř něco podivně rachtalo, tudíž jsem pc rozebral a zjistil jsem že technik asi neumí přidělat chladič k procesoru Tranquillo, ten se volně povaloval v casu, ležel na nové grafické kartě a okolo, první věc která mě nasra.., chladič jsem tedy zapojil sám, spustil pc a ŠOK, přes monitor běhají pruhy, tudíž asi problém s grafikou, nainstaloval jsem ovladače a tím to opět vše končí, při načítání OS restart a takhle pořád dokola, druhá věc která mě nasra.. Tudíž si říkám kde je ta reklamace ?, vždyť je to ještě horší než to bylo. Po měsíc a půl čekání jak idiot bych čekal, že pc bude obložené zlatem a ne že mi pošlou takový vrak, zítra volám do Alfacompu ať si pro to přijedou a vyreklamují znovu, pokud se bude problém opakovat, chci vráti peníze. Máte někdo podobnou zkušenost s reklamací u Alfacompu ?
Grafika stále zlobí i po reklamaci Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Grafika stále zlobí i po reklamaci
Dobrý. Tak to si ani neměl zapínat a rovnou reklamovat. Ten chladič to mohl pěkně pokurv.t 
Teď je možné, že Ti neuznají reklamaci - mohl si to způsobit svou nešikovností. Takže doufej, že tam někde není nic utrženého, prasklého, apod. Může to být blbost, třeba nějaký škrábnutý rezistor a seš v pytli.
No a pokud ses nebránil po uplynutí 30 dní, což je zákonná lhůta pro vyřízení reklamace, opět blbost... Už si mohl mít peníze doma a kupovat novou kartu. Nebo PC
6870 může být náhradou 5850...

Teď je možné, že Ti neuznají reklamaci - mohl si to způsobit svou nešikovností. Takže doufej, že tam někde není nic utrženého, prasklého, apod. Může to být blbost, třeba nějaký škrábnutý rezistor a seš v pytli.
No a pokud ses nebránil po uplynutí 30 dní, což je zákonná lhůta pro vyřízení reklamace, opět blbost... Už si mohl mít peníze doma a kupovat novou kartu. Nebo PC
6870 může být náhradou 5850...
Naposledy upravil(a) d1amond dne 28 zář 2011 10:56, celkem upraveno 2 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
ten chladič vypojim, hodim ho do case tak jak tam byl, a posílám zase do Alfy, nic víc, nic míň, já nešikovnej nejsem, to ten slavnej technik bude asi třída.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To Ti zcela jistě neprojde.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 28 zář 2011 11:03, celkem upraveno 2 x.
no nic, to nemá cenu se tady o tom dohadovat, zítra tam brnknu ať si to zase odvezou a uvidí se jak to pořešej.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Co bych Ti řekl já - jako přepravce - něco tam lítá, nepřevezmu to. Jako prodejce - chladič se při přepravě utrhl - reklamujte si škodu u dopravce (a ten Ti to vrátí s tím, že zboží nebylo adekvátně zajištěné).
Musíš to dát dohromady a reklamovat s tím, že to zase nejde. Hlavně nenechávat ventilátor cestovat po skříni!
Musíš to dát dohromady a reklamovat s tím, že to zase nejde. Hlavně nenechávat ventilátor cestovat po skříni!
já tam zítra zavolám, do Alfy s tím, že poté, co jsem převzal balík a následně ho rozbalil, zjistil jsem, že je utžený chladič od procesoru, který se volně valí po grafice. A další problé je ten, že pc po zapnutí stále nefunguje. Takže říkaš, že na DPD mám taky poslat reklamaci ?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Margot píše:čekal jsem na něj měsíc a půl
Pokud není reklamace vyřízena do 30 dnů, považuje se vada za neodstranitelnou a kupující má možnost zvolit výměnu výrobku za nový, nebo odstoupení od smlouvy. Jakékoliv řeči prodejce ohledně možnosti prodloužit reklamační dobu nad 30 dnů v případě komplikovanosti závady jsou jen plkání, které nemá oporu v zákoně. Z toho jak popisuješ průběh reklamace bych volil odstoupení od smlouvy, nebo se z toho vyvine tahanice, která skončí u soudu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Margot píše:já tam zítra zavolám, do Alfy s tím, že poté, co jsem převzal balík a následně ho rozbalil, zjistil jsem, že je utžený chladič od procesoru
To bych nedělal, ale jak myslíš. Měl si sepsat zprávu s dopravcem, hned při převzetí. Takhle je to bez důkazu.
nevim no, celkově z té reklamace nemám dobrý pocit, spíš mi přijde, že nevěděli co s tím je, tak tam zkusili šoupnout novou grafiku, ono to něco udělalo tak mi to poslali s tím, že jsem uplně blnej a sežeru jim to, proč by ta reklamace trvala tak dlouho když tedy věděli že je to grafikou, to neměli žádnou skladem tak ji objednali u dodavatele a čekalo se tak douho ? divné.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Tím spíš bych veškerou komunikaci s prodejcem omezil na písemné odstoupení od smlouvy doporučeným dopisem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
no tak spíš než odstoupení od smlouvy bych ocenil výměnu výrobku za nový, ale to zase může trvat dlouhou dobu, než seženou veškeré komponenty, pc je už rok staré, takže budou muset hledat u některých asi i alternativu atd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3317
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1926
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14651
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5190
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”