Zdravím mám notebook MSI VX600-029CZ (přes 2 roky) a CPU je prakticky pořád přes 60° (naměřeno přes program Speccy), i když je delší dobu v klidu a nic náročného na něm neběží.
CPU: Intel Mobile Core 2 Duo T6400 @ 2.00GHz
Je to normální stav, případně jak teplotu nejlépe snížit (kromě chladící desky a reklamace).
Díky.
Teplota CPU přes 60° při nečinosti Vyřešeno
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Teplota CPU přes 60° při nečinosti
Pokud je záruka tak bych to tam asi šoupl.. Ale jěště vyfoukat prach.. a Pokud to nikam posílat nechceš tak by mohlo pomoct i natření nové tep. pasty.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
Záruka už není.
Četl jsem že vysavač není zrovna ideální věc, ale pokud bych nechtěl notebook otvírat je to asi nejjednodušší postup.
Btw jaká je zhruba cena té pasty a dá se sehnat v kamenném obchodě?
Četl jsem že vysavač není zrovna ideální věc, ale pokud bych nechtěl notebook otvírat je to asi nejjednodušší postup.
Btw jaká je zhruba cena té pasty a dá se sehnat v kamenném obchodě?
Zhruba od 100Kč
Vysavač je možná nejpohodlnější, až na to že pak už notebook nezapneš.
Vysavač je možná nejpohodlnější, až na to že pak už notebook nezapneš.
Just Fucking Google It!
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takhle, já používám kompresor a to je to nejlepší to může být. (S tím že notebook, PC otevřu a vyfoukám) Koupil bych případně stlačený vzduch pokud nemáš kompresor.. Pasta stojí od nějakých 40Kč do 400Kč
Koupit můžeš nějakou kvalitnější třeba :http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000BC2&Search=Teplovodiv%E1%20pasta&SearchType=1
Koupit můžeš nějakou kvalitnější třeba :http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000BC2&Search=Teplovodiv%E1%20pasta&SearchType=1
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
petaq píše:Vysavač je možná nejpohodlnější, až na to že pak už notebook nezapneš.
Pár lidí co znám ho použilo a snížila se jim tak o dost teplota a hlučnost (otáčky ventilátoru) notebooku. Samozřejmě je to risk, ale jim pak fungovaly v pohodě.
Waranty Sticker už je stejně přetrhlý, takže zkusím otevřít a seženu kompresor. Nějaké doporučení jaký použít? Abych třeba něco neodfoukl

A díky za rady.
Foukej, foukej, foukej, foukej, foukej,...
Jasně že tím ten notebook nemusíš odpálit ale proč to riskovat? Že se Franta Novák vysekal na motorce v rychlosti 150km/h a přežil nenamená že se to nemůže stát nikomu, je to jen náhoda.
Jasně že tím ten notebook nemusíš odpálit ale proč to riskovat? Že se Franta Novák vysekal na motorce v rychlosti 150km/h a přežil nenamená že se to nemůže stát nikomu, je to jen náhoda.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Nevím, jak je to konkrétně u tvého notebooku, ale je v pohodě možné, že je usazený prach na mříže chlazení. Stačí odmontovat šasi a vyndat ho (nemusí se ti to zrovna podařit vyfouknout, protože se může stát, že z prachu bude upěchovaný kvádřík. Jestli nemáš záruku, tak otevřením ntb nic neztratíš a nic nezkazíš. Naopak i foukání stlačeným vzduchem je pak mnohem efektivnější, než to foukat při zavřeném šasi (netuším, jak bys to chtěl udělat, aniž bys prach prostě nenafoukal mezi součástky.
petaq píše:(netuším, jak bys to chtěl udělat, aniž bys prach prostě nenafoukal mezi součástky)
Já jsem to taky nemyslím (nepsal jsem to). Je mi jasný, že to sice bude mít účinek, ale akorát si nafoukám někam jinam.
petaq píše:Foukej, foukej, foukej, foukej, foukej,...
Počkat to byla narážka ještě na ten vysavač, nebo se to týká toho kompresoru?
mám podobný problém, ale říkal jsem si že to nebudu řešit. počítač mi funguje bez problémů už několik let. možná to jsou taky vadný senzory teploty
To je taky možný.
A je to tak, že když je teplota CPU vysoká, větráček na boku se točí víc. Nebo ten je na jiné chlazení?
Jinak mně rámus moc nedělá.
A je to tak, že když je teplota CPU vysoká, větráček na boku se točí víc. Nebo ten je na jiné chlazení?
Jinak mně rámus moc nedělá.
-
- Pohlaví:
Na možnost, že jsou vadný senzory teploty se vykašli, to je buď alibismus (lenost) nebo fakt (průser). Odmontovat šasi, a i kdyby jen se na zablešenost útrob podívat, je řešení, kterým nic neriskuješ a naopak můžeš jednoduše a rychle vyřešit problém. Není třeba to moc řešit;)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3674
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1865
-
od SGvagon
09 lis 2024 22:09
-
-
- 16
- 8770
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4200
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9369
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”