Dobrý den,
Dnes mi došla nová grafická karta, která po připojení nejela, tak jsem si myslel, že mám na ní slabý zdroj a naběhl do města se poptat kolik za něj chtějí, abych mohl cenu v lokální shopu s internetovou, ale zjistil jsem, že už mi nejede ani stará grafická karta, ta kterou jsem měl doposud. Zkoušel jsem tu svoji starou grafickou kartu zapojit do jiného PC a tam funguje jak má. Tak se chci zeptat zda-li nemůže být problém v tom slotu "šuplíku" do které se grafika zasouvá. Jedná se konkrétně o modely grafických karet GF 8600BFG(stará) a Gainward Gts250(nová) Všem předem díky za snahu a ochotu a hlavně váš čas.
Náhradní slot pro grafickou kartu ? Vyřešeno
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Náhradní slot pro grafickou kartu ?
Je velmi málo pravděpodobné.že by byl špatný slot PCIe.Spíš bych to viděl na ten zdroj.GeForce GTS250 je určitě energeticky náročnější karta než tu co jsi tam měl.To byla možná pro dosluhující zdroj poslední zátěž.Přídavné napájení na grafice jsi měl zapojené ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Přídavné napájení jsem zapojené neměl, tuhle vychytávku ani neznám. Ten zdroj co tam zatim mám je tragédie, 300w eurocase starý zhruba 4 roky.Takže myslíš, že mám zkusit přehodit zdroj z druhého PC do svého a zkusit jestli grafika pojede ? Jinak ještě jsem si všim, že je na grafice napsáno DDR3 a klasiké paměti mám ještě ze staré školy DDR1, mohlo by to mít taky nějaký vliv ? Asi moje dotazy působí dost "hloupě" ale v PC komponentech mám pět let skluz, proto se ptám raději po lopatě. Díky
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
No jéje, 300W a Eurocase, to je jasný v čem to je. A ne, paměti GK a samotného PC spolu nesouvisí. Nové karty mají DDR5, zatímco RAM moduly jsou jen DDR3 (zatím). Zdroj z jinýho kompu zkusit můžeš, ale aby to neodnesl i ten.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Oukej, díky za odpovědi. Naběhnu do města pro ten zdroj a report. Doufám, že nevypláznu dvanáctkil zbytečně
Je mi jasný, že ta moje sestava tu nebude na věky, ale moje hraní CS1.6 bohatě stačí, tak doufám, že opět naskočí.Ještě jednou díky za čas a ochotu.

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Zdroj kup nějaká kvalitnější, třeba seasonic. Kup minimálně tak 400W
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Seasonic, Enermax nebo Corsair. Nevadí když bude silnejší, až budeš jednou upgradovat, tak ušetříš za zdroj:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přídavné napájení grafiky je NUTNOST a ne žádná vychytávka.Proto ti ta grafika ani jet nemohla.Bez toho ji nerozjedeš.Ovšem ten zdroj stejně asi neměl přídavný PCI-E konektor pro napájení grafiky,takže koupě nového tě nemine.Kvalitní značkový (Fortron,Seasonic,Corsair) ti bude stačit i 400W. Hlavně si ověř,aby už měl alspoň jeden PCI-E konektor pro grafiku.
Je to šestipinový konektor a dává se (podle obrázku v odkaze) do zadního rohu.http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... 03?start=2
Je to šestipinový konektor a dává se (podle obrázku v odkaze) do zadního rohu.http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... 03?start=2
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
I te jeho stará grafika měla přídavné napájení, to vysmětluje proč mu nejede ani ona.
A energeticky jsou na tom ty grafiky podobně http://www.hwcompare.com/2179/geforce-8 ... s-250-1gb/ , takže problém bude asi jenom v tom konektoru
.
► Zobrazit spoiler
A energeticky jsou na tom ty grafiky podobně http://www.hwcompare.com/2179/geforce-8 ... s-250-1gb/ , takže problém bude asi jenom v tom konektoru

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Re: Náhradní slot pro grafickou kartu ? Vyřešeno
Tak ještě jednou všem díky za cenné rady. Zdroj jsem koupil Corsair 600w a vše už šlape jak má :). Takže maximální spokojenost.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3206
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
07 srp 2024 21:14
-
- 8
- 2165
-
od petr22
12 lis 2024 07:22
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2137
-
od petr22
08 pro 2024 07:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”