Zdravím,
už přibližně po dobu dvou týdnů mi grafika ve hrách občas poblikávala, včera po asi 14 hodinách běžícího PC s náporem na grafiku (díky aero) se mi po několika zásecích a grafických chybách (nesmyslně barevný některý pixely, šum v nich...) vypnul monitor a nešlo udělat nic jiného, než restartovat počítač. To samé se stalo po pokusu o restart, po dvaceti minutách klidu se to trochu zmátořilo, ale po puštění graficky náročné aplikace se zaseklo aero, barevně to zablikalo a vypnul se opět obraz, monitor hlásil NO SIGNAL.
Dnes se stav ještě zhoršil, momentálně se vůbec nedostanu do normálních windows s aktivními ovladači (vyskočí BSOD), ve windows mohu být jen bez ovladačů (nebo v nouzovym režimu, kde jsou taky vyplé). Dotykem DVI konektoru (u mě ještě s DVI->VGA redukcí pro monitor) to být nemůže, nebyly by vidět takové grafické bugy a druhý konektor by fungoval lépe. Problém se objevuje i při na omak nezahřáté grafické kartě, přehříváním to tedy nebude (nemohu určit teplotu, nemám v kartě teplotní čidlo).
Všechno poukazuje na to, že se mi asi spálilo něco v grafické kartě, přesto bych byl ale nerad, kdyby byl problém někde jinde, já koupil novou grafickou kartu a problém zůstal. Je možné, že by byl problém se zdrojem a ten ve větším zatížení nedostatečně zásoboval grafickou kartu?
Grafická karta je ASUS NVidia 8800GT 512 MB, mám ji už přes tři roky, zatím bez problému. Zdroj mám 550W Chieftec GPS-550AB-A-Bulk (měl by vše perfektně utáhnout), procesor Core2Duo E8400 3 Ghz, paměti 2x2 GB.
Pro zajímavost jsem ještě pustil program memtest pro windows, po 5% skenování našel chybu v paměti (mezi 121b2462 a 121b21ee). Je možné, že by se grafika takhle chovala, kdyby byly časté chyby v paměti?
Ještě tu mám několik dmp výpisů Windows/minidump/ ze bsodu, možná tam půjde něco vyčíst...
http://www.uloz.to/10725883/minidump-zip
Mohu si být naprosto jistý, že je to grafickou kartou, abych nevyhodil zbytečně peníze za něco, co funguje správně? Děkuji za všechny odpovědi.
Vypadávání obrazovky, grafické bugy, BSOD
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vypadávání obrazovky, grafické bugy, BSOD
ovládač máš origo?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Určitě, mám tam ty WHQL podepsané. Zkoušel sem i dvě verze, co už jsem měl stažený v počítači, 280.26 (ty jsem tam měl) a 275.33 (ty jsem zkoušel), u obou se to chovalo stejně špatně, teď ať nainstaluju jakýkoliv z nich, naskočí BSOD.
ja som si musel tiež ovládač prerobiť lebo mi to robilo somariny
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hmm, to mi nepomohlo... Můžu zkusit ještě nějakej daleko starší třeba, pochybuju ale, že v tom bude rozdíl...
pošli obrázok tej GK asi takú mám
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otestuj paměti programem Memtest a to alespoň 2 - 3 x celý test a nesmí být nalezena žádná chyby. Pokud to nalezne chyby, tak nech v v PC vždy jen jednu paměť a tak otestuj každou zvlášť. Chybné paměti již do PC nedávej. Napiš jak dopadla kontrola pamětí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na tom už se pracuje - sem u 40% a zatim bez erroru. Jak by ale mohla RAMka ovlivnit grafický bugy?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Může načíst poškozená data.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak memtest doběh asi na 140% tentokrát bez chyby, asi se ta chyba objevuje jen občas, což by se neslučovalo s BSODem, kterej je tu dycky když má grafika něco dělat. Zkusil sem ty RAMky prostřídat, aby dycky jela jen jedna, pořád jsou ale při startu vidět vykřičníčky a když se má zapnout aero, vyběhne bsod. S vyplejma ovladačema je to ok.
Nevidim to jinak, než že někde vyšmejdim nějakou PCIE grafiku, kterou si vyzkoušim a vyzkoušim na ní, jestli je to problém jen grafiky nebo i desky a případně koupim novou grafiku.
Nevidim to jinak, než že někde vyšmejdim nějakou PCIE grafiku, kterou si vyzkoušim a vyzkoušim na ní, jestli je to problém jen grafiky nebo i desky a případně koupim novou grafiku.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš znovu upnou ty dumpy? Nelze je stáhnout.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1653
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 6102
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
-
- 11
- 7699
-
od atari