Zdravím,
mám problém s PC, pří zapnutí zůstává monitor neaktivní. Nereaguje vůbec na nic, zkrátka jako kdyby byl PC vyplý, ani neproblikne.
Zkoušel jsem monitor vyměnit včetně kabeláže a problém byl stejný, takže se dle mě jedná buď o problém v grafické kartě, nebo základní desce.
Důvod proč píšu je, abych vás poprosil o identifikaci toho vadného komponentu. Bohužel nemám žádné náhradní díly, abych mohl grafiku, nebo desku vyměnit a zjistit tak kámen úrazu. Jediný rozdíl čeho jsem si při spuštění všiml, tak že to nepípne (pokaždé když jsem pc spouštěl, tak na začátku se ozvalo jedno pípnutí).
Mám starší PC sestavu a už si ani nepamatuju názvy těch jednotlivých komponentů, takže jsem napíšu jen to, co jsem na nich vyčetl.
Zákl. deska : Gigabyte GA-MA 770-UD3
Graf. karta : Sapphire HD 4830 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-TVO
Op. pamět : 2× A DATA - DDR 2 800(5) 2GX16 - celkem 4GB Ram
Pevný disk : Samsung - HD 322HJ
Zdroj : Seasonic SS-400ET Active PFC T3
Processor : Bohužel si už nejsem jistý, ale mám pocit že nějaky AMD Athlon 2800+ 64 Dual Core - Black Edition
Za každou pomoc budu vděčný, případně ocenim i nějaký návrhy na novou grafiku, nebo desku ... stačí něco obyčejného do 2000kc
Neaktivni monitor
Re: Neaktivni monitor
Pozvi nějakého kámoše s PCčkem a ať vyzkouší tvůj monitor na své sestavě ...
Nemyslim si, ze by byl problem v monitoru ... jak jsem psal. Pucil jsem si monitor od bratra, ktery je na 100% funkcni, dokonce uplne stejny jako muj a byl take neaktivni. Klidne tedy zkusim hodit ten svuj k nemu, ale myslim si, ze pobezi normalne.
-
- Pohlaví:
Pokud to ani nepípne může být problém jinde. Točí se ventilátory v PC, svítí diody - funguje to vůbec? Pokud ano tak po restartu mačkej F8 a potom vyber Nouzový režim, zda to půjde v něm.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No jestli je problém v obraze a tudíž nic neuvidí tak mu nouzák moc nepomůže nemyslíš? Vyzkoušej, jestli není vadný opravdu jen monitor a pak už nezbyde než zkusit komponetky v jiném PC...
Zkus spustit PC v minimální kofiguraci (deska, procesor s chladičem, jedna paměť, grafická karta a zdroj, vše ostatní odpoj a to i včetně kabelů, pokud PC naběhne s tím že nemá z čeho bootovat tak jsou odzkoušený komponenty ok. Paměti prostřídej.
Just Fucking Google It!
Ventilatory se mi toci, u tech diod sam nevim co ma svitit a co ne, ale pokud je to mysleno treba na svetlo Power na skrini ap. tak ty sviti, na klavesnici taky.
F8 jsem mackal, ale obraz stale neaktivni.
Takze tedy nezbiva nic, nez povymenit komponenty a zjistit to tak, jo?
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2011 19:04) ---
Zkusil jsem, odpojil jsem vetraky, mechaniku, pevny disk, usb, repro, mys i klavesnici - ale jsem stale bez obrazu
F8 jsem mackal, ale obraz stale neaktivni.
Takze tedy nezbiva nic, nez povymenit komponenty a zjistit to tak, jo?
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2011 19:04) ---
petaq píše:Zkus spustit PC v minimální kofiguraci (deska, procesor s chladičem, jedna paměť, grafická karta a zdroj, vše ostatní odpoj a to i včetně kabelů, pokud PC naběhne s tím že nemá z čeho bootovat tak jsou odzkoušený komponenty ok. Paměti prostřídej.
Zkusil jsem, odpojil jsem vetraky, mechaniku, pevny disk, usb, repro, mys i klavesnici - ale jsem stale bez obrazu
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Deska nebo grafika. Co ještě můžeš, je zkusit jiný konektor na GK pokud tak ještě nějaký je. Je to sice nepravděpodobné ale je to maličkost. Pak bych zkusil vložit grafiku ze tvého PC do jiného a jestli pojede, na vině bude nejpravděpodobněji MB...
To vyzkousim zitra tedy. Pocitejme ze bude vazne vadna ta deska, popripade grafika, mohl bych vas jeste poprosit o vyber nejake te nahrady? Staci podobny vykon do tech 2000kc
Tvrdíš, že ti při startu PC vždy pípl. Dnes už ne. Pípnutí většinou signalizuje funkční operační paměť ( při startu probíhá test, který by měl být právě pípnutím zakončen). Otázkou je, zda by se spustil obraz, pokud by operační paměť byla poškozena. Toto ti problém sice nevyřeší, ale za zkoušku nic nedáš. Vyjmi všechny RAMky, a ověř si, zda ti alespoň PC začne v intervalu varovně houkat.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno určitě by se ukázalo alespoň nějaké chybové hlášení...
To se mi zda malo pravdepodobne, ze by odesli soucasne obe operacni pameti. Spis bych se priklanel k ty desce, jestli je problem v ni, tak treba i to pipani se tim vyrusilo. Zkusim zitra, uvidim :) Jeste bych poprosil teda zda by jste mi nedoporucili nejaky nahradni model ty desky, popripade graficke karty do 2000kc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11015
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41