Rozlíšenie

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

1mich11
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Rozlíšenie

Příspěvekod 1mich11 » 29 lis 2011 18:31

Zdravím, mám taký problém, že z ničoho nič po zapnutí PC bolo rozlíšenie zmenené a v nastaveniach nVidia mi ukazovalo ako keby mam zapojený CRT monitor a preto v zozname naraz už ani nebolo to rozlíšenie,ktore som používal, tak som si ho tam vytvoril a fungovalo , ale na druhy deň po zapnutí zasa, rozlíšenie bolo zmenené, tak som skusil preinštalovať uplne ovladač/ celú GPU -a aj tak to robilo, tak som dal najnovší ovladač- ale v tom mi už to rozlíšenie 1440x900 ktoré som vždy používal sa nezmestilo na monitor a teraz aj ked pracujem v PS nedá sa na to pozerať. A pri zapínaní trvá kým sa rozsvieti monitor a dioda na tlačidle monitore poblikáva rychlo dávno víde zvuk privítania a monitor sa rozsvieti až niekolko minut po tom.
Od minulého týždňa sa už aj sam len tak reštartne , ani nehodí bluescreen a ani nič podobné, len sa proste vypne a znova hneď zapne.
Skúšal som už aj zaťažové testy na FURMARK a ten mi grafiku zaťažil a nevypol sa PC. Potom som skusil BENCHMARK a ten tiež zaťažil PC a nič fungoval bez problemu ale ešte ten deň sa asi dva krát vypol.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Rozlíšenie

Příspěvekod El Diablo » 29 lis 2011 21:19

Vypne se PC nebo monitor? Nějak se v tom tvém popisu nemůžu vyznat. Vyzkoušej ho na jiném PC.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 lis 2011 21:55

Ovšem, ne vždy je nejlepší ten nejnovější ovladač. Zkus ten dodaný na CD ke GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

1mich11
nováček
Stav:

Příspěvekod 1mich11 » 30 lis 2011 15:21

Vypne sa celý PC nie len monitor a monitor som teda vylučil kedže som skušal druhý.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 lis 2011 15:50

Zkus jiný zdroj...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

1mich11
nováček
Stav:

Příspěvekod 1mich11 » 30 lis 2011 16:22

Hej o tom som rozmýšlal už som raz podobný problém mal že sa mi vypínal a vyriešil to zdroj ale nechápem tomu že by mi to zblblo ovladač alebo celú GK pretože mne nvidia nastavenia ukazujú že mám zapojený CRT monitor a tým pádom v zozname nieje rozlíšenie , ktoré by mi vyhovovalo.A ak si ho aj vytvorím tak sa nezmestí na obrazovku.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 lis 2011 17:20

Může být též vadná GK nebo nesnáší napěťové výkyvy zdroje...

1mich11
nováček
Stav:

Příspěvekod 1mich11 » 30 lis 2011 20:14

No asi Kúpim nový zdroj kedže aj tak budem asi kupovať novú GK a teraz ma napadlo že mi niekto hovoril že to môže byť aj Windows ale to sa mi nejako nezdá kedže nevypíše nijakú chybu a ani nehodí bluescreen.

1mich11
nováček
Stav:

Příspěvekod 1mich11 » 08 pro 2011 20:56

Tak dnes som reinštaloval windows a po reinštale znova .Už neviem čo by tomu mohlo byť.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 08 pro 2011 21:05

Tu GK jsi už měnil? Zkus nainstalovat ovladače k monitoru.

1mich11
nováček
Stav:

Příspěvekod 1mich11 » 09 pro 2011 16:47

GK som ešte nemenil ale to vypínanie je velmi divné od kedy mam ten problem tak zo zdroja ide sikavý zvuk a rôzne sa meni (asi nejaká sučiastka ) a velká záhada je že ked som robil napr. kontrolu disku alebo kontroloval v kuse 3 hodiny PC avastom tak sa ani raz nevypol a ani pri ištalacii windowsu sa nevypol. Ovladače som skušal asi ako druhu vec v poradí a nepomohlo to.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 09 pro 2011 19:39

Měl sem za to že už máš nový zdroj.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
    od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem
    10
    4192
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 10:26

Zpět na “Problémy s hardwarem”