Kontrola a pomoc - PC konci

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

helas
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Kontrola a pomoc - PC konci

Příspěvekod helas » 16 pro 2011 06:11

Ahoj ....Mam velky problem moj starsi pocitac konci. Odkedy sme kupili Notebook a vymenili internet (pripojka z PC do NB)...tak sa vlastne este nic nedialo :) Az pokym som nenainstaloval 2 hry do PC Ancient Wars Sparta
Call of Duty 2
Aj ked mi trosku sekali , vzdy sa dalo hrat , ale potom mi zacal pocitac haprovat , uplne sa mi sekol Nefungovalo ani Ctrl Alt dELETE , DOKONCA som ho nemohol ani len vypnut , len restartovat !!! :( Ked som restartoval bud mi napisalo : Reboot and Select proper device or........ Atd ..
Alebo len na malu chvilku sa mu to ukazalo : taka modra obrazovka a na samom spodku napisane : chyba pameti RAM ale to len raz .
Alebo potom co sa mi ukazalo toto : reboot and select proper device .....
som restartoval PC , potom mi uz ukazovalo iba taku ciarku, v lavom hornom rohu : _
dufam ze mi pomozete :) Dakujem za pozornost

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Re: Kontrola a pomoc - PC konci!!!

Příspěvekod Martab » 16 pro 2011 06:41

A mohl by jsi nám napsat co vtom počítači máš (komponenty), nebo nám sem pošli aspoň věštící kouli :wink:
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kontrola a pomoc - PC konci!!!

Příspěvekod peacoq » 16 pro 2011 10:55

Otazka 1: ''Az pokym som nenainstaloval 2 hry do PC Ancient Wars Sparta'' > vesmes to vypada na odpoved' = ty hry, jsou koupene?, instalovane z CD, ...a nebo typicka stazenina, po jejimz nainstalovani se PC podelal?

Obecne plati potom: Padani pri hrani muze potom obecne byt: neutahne to grafika (''haprovani'' je to prvni ukaz), prehrivani (ochrana proti odpaleni), PC nespluje minimalni naroky (procesor, ram pamet) > to je nutne brat na zretel a pripadne: aktualizovat ovladac graficke karty a zmerit teploty.

Ale, nasleduje to, ze ''PC jde do kytek'' i bez pricinne souvislosti s hranim a tak,...
Otazka 2: ''chyba pameti RAM'' > to je uz odpoved samotna = RAM pamet mohla udelat kritickou chybu, a jeste to nemusi znamenat problem. RAM muze poskodit i extremni teplota (i kdyz jen pri delsim ignorovani) a muze ji ''odstrelit i vir'' (ale to by uz muselo byt...), otestuj pamet MemTest/em: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/memtest/

Zde mas strucny navod:
Ukoncim veskerou cinnost na PC, Internet, ICQ, psaci program, atd., proste ukoncim vse co jsem si na PC sam zapnul, zavru obrazek, ulozim si text, a na PC pojede jen test. Nebude se nic nastavovat ani vepisovat a necha se All unused RAM. Pri rozdelenych RAMkach pustim dva MemTesty soucasne a do policka napisi pulku celkove velikosti, napr. 1024, tj. 2x512.
Delka testu je zavisla na dukladnosti:
• test se necha dojit na 100%
• testovat 1 hodinu
testovat na 1000% ...tento pojem je pouze obecny ve smyslu cim dele, tim lepe, protoze nedochazi jen k pouhemu opakovani, ale test pracuje stale dukladneji a to i diky dukladnemu zahrati pameti. A nezridka se doporucuje i pres noc.
Minimalni testovaci doba k naplneni 100% je cca. 20-30 minut. Doporucuji hodinu a za tu doby bys mel dosahnout naplneni cca. 3.000% Coverage.

helas
nováček
Stav:

Re: Kontrola a pomoc - PC konci

Příspěvekod helas » 17 pro 2011 08:07

OK vyskusame :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc s webem