Jak změnit místo pro ukládání složek MS Outlook? Vyřešeno
Jak změnit místo pro ukládání složek MS Outlook? Vyřešeno
Dobrej, kdysi dávno mi bývalý PC správce udělal na disku složku, kde se archivuje veškerá pošta z Outlooku, což je fajn, už několikrát, když jsem přeinstalovávala pc, tak se mi tenhle soubor hodil, protože jsem si nahrála zpět vše, co jsem předtím v mejlu měla a k podnikání nutně potřebuji mít. Jedná se o 2 soubory, jeden je .bak a druhý .pst. Teď jsem ale poštou za posledních 5 let promazala a už jí nepotřebuju mít archivovanou nikde. Jak mám zařídit, aby se do tohoto místa ukládala zas jen aktuální pošta ode dneška? Celá složka má cca 6 GB, což mi zabírá zbytečně moc místa na disku. Díky.
-
- Pohlaví:
Re: Jak změnit místo pro ukládání složek MS Outlook?
Jestli tomu správně rozumím, pak by mělo stačit obsah složky odstranit. Bude prázdná a budou se do ní ukládat jenom nové maily. Možná bude nutné odstranit poštu na poštovním serveru, aby se znova nenačetla.
Právě jsem smazala soubor .PST a nejde mi otevřít Outlook, hlásí mi to, že nelze najít soubor FIL10.PST. Jelikož jsem ho trvale odstranila z pc, jsem teď teda dost rozhozená, protože nevím, co budu dělat.....Outlook vůbec nejde otevřít.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2012 13:23) ---
Zkusila jsem otevřít novou složku .PST, ale mám prázdný outlook, to znamená, že mejly a složky, které jsme tam nechala, zmizely, což je prů... Může mi někdo poradit? Jak získat nazpět alespoň těch pár e-mailů a složek, co jsem tu měla, aniž by se mi tam načetlo zase 6 GB mejlů? Jinak připomínám, složka je trvale odstraněná, takže asi bez šance....
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2012 13:23) ---
Zkusila jsem otevřít novou složku .PST, ale mám prázdný outlook, to znamená, že mejly a složky, které jsme tam nechala, zmizely, což je prů... Může mi někdo poradit? Jak získat nazpět alespoň těch pár e-mailů a složek, co jsem tu měla, aniž by se mi tam načetlo zase 6 GB mejlů? Jinak připomínám, složka je trvale odstraněná, takže asi bez šance....
-
- Pohlaví:
Rozumím, nemám MS Outlook ale jen OE a tak to bude možná podobné. Nástroje - Možnosti - Údržba - Úložiště, tam vybrat nové úložiště.
Smazání složky s archivem pošty je až to poslední, co bych dělal. Vždycky je riziko, že na něco zapomeneš a pak to už nezískáš zpět. Pokud jsi tedy smazala tento soubor anebo celou složku, pokus se je ještě obnovit z Koše. Pokud bude všechno v pořádku, tak se soubor obnoví v celé své velikosti 6 GB, ale budeš tam mít všechno. Pak si přímo v Outlooku vytvoř nový PST soubor (můžeš je tam mít i několik), přesuň si do něj důležitou poštu a až poté jej odlinkuj z datového úložiště. Jináč - pokud si z mého podpisu stáhneš soubor Win-finty, tak tam nájdeš několik dobrých rad i pro práci s Outlookem. Pokud ti to nepomůže anebo si nebudeš vědět rady, tak to sem napiš.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Právě když jsem soubor .pst mazala, tak mi to psalo hlášku, že bude smazán nenávratně, protože se nevejde do koše... Takže v koši není. Zkusila jsem ještě obnovu systému, ale Outlook zůstal prázdný...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně bych zkopíroval outlook.pst na místo, kde ho potřebuju a následně k němu navedl Outlook (než přetahovat ručně všechny zprávy). Pak bych původní umístění Odstranil.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak to bych zkusil jako poslední možnost stáhnout a spustit program Recuva. Ten by ten soubor mohl najít.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
fcelicka píše:Právě když jsem soubor .pst mazala, tak mi to psalo hlášku, že bude smazán nenávratně, protože se nevejde do koše... Takže v koši není. Zkusila jsem ještě obnovu systému, ale Outlook zůstal prázdný...
Použij EASEUS Data Recovery. Měl by v té složce soubor najít.
-
- Pohlaví:
Obnova systému nepomůže. Stáhni ty Win-finty co dal odkaz Luboš, tam je to pěkně popsáno. Nemáš tu poštu uloženou na poštovním serveru?
Tak jsem zkusila Win-finty přímo pro Outlook a nic, .pst se mi opravil, ale pořád je prázdný. Takže zkouším druhou věc - EASEUS Data recovery, zatím hledá ztracené soubory. Poštu mám od onebit/oneadmin.cz a jakmile se mi stáhne do outlooku, tak už jí přes internet na poštovním serveru nezobrazím. Příště se na to fakticky vykašlu si tady dělat pořádek v pc

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2012 15:05) ---
Takže program EASEUS taky nezabral...Našel soubor .pst, ale prázdný, 0 kb....
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2012 15:47) ---
Tak Recuva nic, ale ještě jednou jsem zkusila program EASEUS, a ten mi poštu našel, celých 6 GB, ale zase si to nemůžu natáhnout zpět do pc, protože tam je zdarma jenom 1 GB.... Máte pro mě někdo radu?

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2012 15:05) ---
Takže program EASEUS taky nezabral...Našel soubor .pst, ale prázdný, 0 kb....
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2012 15:47) ---
Tak Recuva nic, ale ještě jednou jsem zkusila program EASEUS, a ten mi poštu našel, celých 6 GB, ale zase si to nemůžu natáhnout zpět do pc, protože tam je zdarma jenom 1 GB.... Máte pro mě někdo radu?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jak moc je pro Tebe ten soubor cenný?
Pak koupit EASEUS.
Nebo se domluv s poskytovatelem mailu, zda Ti nemůže nějak zpětně odzálohovat poštu. Alespoň něco. Kontakty ale nezískáš.

Nebo se domluv s poskytovatelem mailu, zda Ti nemůže nějak zpětně odzálohovat poštu. Alespoň něco. Kontakty ale nezískáš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5569
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 11:18
-
- 5
- 3497
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5946
-
od buchtik
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2132
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8683
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”