Dobrý den,
je to mě přibližně měsíc, co jsem si koupil externí disk Samsung M2 Portable 750GB. Provedl jsem na něj kompletní zálohu počítače na tento disk a přeinstaloval jsem systém. Externí disk po reinstalu ještě chvilku běžel. Teď ovšem při připojení do jakéholiv PC externí disk nenaběhne, a občas vyskočí okno, že je nutné disk naformátovat. Toto je pro mě jako poslední možnost, protože o data na disku by jsem opravdu nerad přišel. Myslíte, že je nějak možné ještě data zachránit?
Děkuji všem za pomoc.
Ext. disk (s daty!) nenaběhne, anebo se chce formátovat *
Ext. disk (s daty!) nenaběhne, anebo se chce formátovat *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 19 led 2012 21:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Externí disk Samsung“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Externí disk Samsung“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Externí disk Samsung“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Externí disk Samsung“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Externí disk Samsung
Recuva, R-Studio. Pokud to nepůjde přes ně, tak pápá disku a reklamace.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě jsi jej nenaformátoval před použitím, že ano...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Naformátování disku mě napadlo, ale byl jsem v domnění, že výrobce zvolí nejlepší naformátování pro daný disk. Takže odpověď je, ne, neformátoval jsem ho.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, tohe se mi taky stávalo a přišel jsem o pár dat než mě blbost vyškolila. Když koupíš nový disk, musíš jej vždy první naformátovat a ne spoléhat na výrobce. Výrobci je úplně jedno co si na něj dáš a o kolik dat příjdeš...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Re: Ext. disk (s daty!) nenaběhne, anebo se chce formátovat
Přesně, jak píše memphisto. Řešil jsem to před týdnem. Od výrobce FAT32 a po dvou týdnech používání RAW a nazdar v rakvi :-)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já zásadně i na novém disku odstraňuji oddíl a vytvořím nový a naformátuji pomalým formátem, i když to dlouho trvá (probíhá totiž zároveň kontrola disku). Zatím jsem neměl problém, pokud disk neodešel "věkem". 2 x jsem reklamoval disk a to krátce po několika týdnech používání - vadné sektory (asi výrobní zmetek).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Odesláno: Včera, 21:47
Od: Markus
Ahoj, hale stáhl jsem si R-Studio 5, mohl by jsi mě prosím nějak navigovat co mám v něm dělat, aby jsme se na ty data dostal?
Řešme to v tématu a né přes SZ. R-Studio Ti poví jestli tam Ty soubory vůbec jsou, pokud ano, tak se obnovují pomocí placené verze. Recuva je zdarma celkově. Pokud něco najde, obnovuj to hlavně na jinej disk.
Od: Markus
Ahoj, hale stáhl jsem si R-Studio 5, mohl by jsi mě prosím nějak navigovat co mám v něm dělat, aby jsme se na ty data dostal?
Řešme to v tématu a né přes SZ. R-Studio Ti poví jestli tam Ty soubory vůbec jsou, pokud ano, tak se obnovují pomocí placené verze. Recuva je zdarma celkově. Pokud něco najde, obnovuj to hlavně na jinej disk.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

Zkus Ubuntu, mě taky disk s XP ztratil formát ale přes LiveCD sem z toho vytahal data. Možná to pomůže i tobě.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1644
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek