Heslo k BIOSU
Heslo k BIOSU
Ahoj, mám notebook Toshiba A210-15K, chtěl jsem přeinstalovat OS, jenže ze záhadného důvodu se sám zahesloval BIOS, tudíž kdykoliv ted chci jít do biosu, změnit nastavení bootování nebo prostě nabootovat do stávajícího systému tak po mě chce heslo.Takže ted s tím bez hesla neudělám nic. Zkoušel jsem backdoor passwords pro Phoenix BIOS ale nic. Resetovat heslo hardwarově mě taky napadlo jenže jumpery nemůžu najít a baterie je tak blbě nazaszená/připájená že bych ji asi nedal zpět. Poradíte někdo prosím co s tím? Budu vděčný za každou radu ... diky
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Heslo k BIOSU
Zde něco možná bude:
http://forums.overclockers.co.uk/showth ... p=16092604
http://forums.overclockers.co.uk/showth ... p=16092604
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Jo, todle jsem studoval, jenže jak popisuje, tak jumper sem pod RAMkama nenašel. Našel jsem pouze todle http://img4.imageshack.us/img4/2237/picqd.jpg (vedle těch třech XXX napravo) a moc sem nepochopil co stím, přiložit sponku nebo šroubovák? to je nějaká blbost, ne? to se nic nestane, zvlášť když tam není baterie...
-
- Pohlaví:
A cos tam našel, já tam nic nevidím /obrázky se vkládají sem, jako příloha!/ Pokud tam není jumper na propojení, pak to stačí na pár s propojit třeba tím šroubovákem. Při vypnutém nb!!!
Edit: Už jsem to našel, ale nevím dle čeho soudíš že je to Clear CMOS.
Edit: Už jsem to našel, ale nevím dle čeho soudíš že je to Clear CMOS.
No já si nemyslím že je to Clear CMOS, to bylo takhle pospáno na jiném fóru, proto si myslím že je to blbost a proto se taky tady ptám co stím ...
Tak... v manuálu není absolutně nic, jen že je možné nastavit heslo k Biosu, tot vše, tak sem se teda rozhodl notebook rozebrat a baterku odpájet a zase připájet, vše šlo poměrně hladce, jenže po restartu BIOSU sem dostal na obrazovce výběr dvě možnosti, defaultní nastavení biosu a nebo Setup. V obouch případech chce stále heslo! (zkoušel jsem to dvakrát) takže ted už absolutně nevim...
-
- Pohlaví:
A když to necháš prázdné a potvrdíš? Koukni sem: http://www.pwcrack.com/bios.shtml
Jo to sem zkoušel, zkoušel sem i všechny backdoor hesla k Phoenix BIOSU (Phoenix, PHOENIX, BIOS, CMOS i Toshiba, TOSHIBA). Ted sem nekde četl že u některých notebooku se tyhle hesla kvůli bezpečnosti ukládají na zvláštní sektor disku, dokonce že je u některych notebooku kculi tomi vyměnit cely čip, ale pochybuju že u 4let starého notebooku to bude takhle... fak toto nechápu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11040
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7818
-
od Renee
19 srp 2024 14:01
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2508
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4435
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”