Heslo k BIOSU

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

marah23
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Heslo k BIOSU

Příspěvekod marah23 » 11 úno 2012 15:25

Ahoj, mám notebook Toshiba A210-15K, chtěl jsem přeinstalovat OS, jenže ze záhadného důvodu se sám zahesloval BIOS, tudíž kdykoliv ted chci jít do biosu, změnit nastavení bootování nebo prostě nabootovat do stávajícího systému tak po mě chce heslo.Takže ted s tím bez hesla neudělám nic. Zkoušel jsem backdoor passwords pro Phoenix BIOS ale nic. Resetovat heslo hardwarově mě taky napadlo jenže jumpery nemůžu najít a baterie je tak blbě nazaszená/připájená že bych ji asi nedal zpět. Poradíte někdo prosím co s tím? Budu vděčný za každou radu ... diky

Reklama
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Heslo k BIOSU

Příspěvekod Orcus » 11 úno 2012 15:28

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

marah23
nováček
Stav:

Příspěvekod marah23 » 11 úno 2012 15:49

Jo, todle jsem studoval, jenže jak popisuje, tak jumper sem pod RAMkama nenašel. Našel jsem pouze todle http://img4.imageshack.us/img4/2237/picqd.jpg (vedle těch třech XXX napravo) a moc sem nepochopil co stím, přiložit sponku nebo šroubovák? to je nějaká blbost, ne? to se nic nestane, zvlášť když tam není baterie...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 úno 2012 15:58

A cos tam našel, já tam nic nevidím /obrázky se vkládají sem, jako příloha!/ Pokud tam není jumper na propojení, pak to stačí na pár s propojit třeba tím šroubovákem. Při vypnutém nb!!!
picqd.jpg

Edit: Už jsem to našel, ale nevím dle čeho soudíš že je to Clear CMOS.

marah23
nováček
Stav:

Příspěvekod marah23 » 11 úno 2012 16:13

No já si nemyslím že je to Clear CMOS, to bylo takhle pospáno na jiném fóru, proto si myslím že je to blbost a proto se taky tady ptám co stím ...

guest

Příspěvekod guest » 11 úno 2012 16:16

Měl bys to mít v manuálu, buďto tištěné anebo na CD.

marah23
nováček
Stav:

Příspěvekod marah23 » 12 úno 2012 12:51

Tak... v manuálu není absolutně nic, jen že je možné nastavit heslo k Biosu, tot vše, tak sem se teda rozhodl notebook rozebrat a baterku odpájet a zase připájet, vše šlo poměrně hladce, jenže po restartu BIOSU sem dostal na obrazovce výběr dvě možnosti, defaultní nastavení biosu a nebo Setup. V obouch případech chce stále heslo! (zkoušel jsem to dvakrát) takže ted už absolutně nevim...

guest

Příspěvekod guest » 12 úno 2012 13:47

A když to necháš prázdné a potvrdíš? Koukni sem: http://www.pwcrack.com/bios.shtml

marah23
nováček
Stav:

Příspěvekod marah23 » 12 úno 2012 13:53

Jo to sem zkoušel, zkoušel sem i všechny backdoor hesla k Phoenix BIOSU (Phoenix, PHOENIX, BIOS, CMOS i Toshiba, TOSHIBA). Ted sem nekde četl že u některých notebooku se tyhle hesla kvůli bezpečnosti ukládají na zvláštní sektor disku, dokonce že je u některych notebooku kculi tomi vyměnit cely čip, ale pochybuju že u 4let starého notebooku to bude takhle... fak toto nechápu

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”