Namontoval jsem si nový SATA disk koupený z druhé ruky a občas (jednou za několik hodin či desítek minut) se z něj ozve jedno takové krátké cinknutí jakoby lžičkou o skleničku. Nesetkali jste se někdo s tímto jevem v praxi? Je to nějaké negativní známka? Našel jsem na internetu že by to mohlo znamenat blízkou smrt, nebo i naopak zachovat klid, protože se jen kalibruje hlavička kvůli teplotě. Každopádně SMART je OK a vše funguje jak má, žádné problémy ani s defragmentací, až na to občasné cinknutí.
Je to model Seagate SATA 7200.9 ST3808110AS 80 GB.
Seagaty používám už dlouho ale neciknal mi nikdy žádný, proto mě to znepokojuje.
cinknutí u pevného disku
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: cinknutí u pevného disku
Pokud je SMART v pohodě a HDD nevykazuje nějaké známky, že se chystá do křemíkového nebe tak bych to neřešil. Zvuk sřejmě způsobuje ta hlava. Také mi jeden HDD podobně nepříjemný zvuk dělal a bylo to OK. Když jsem ho pak vyprovodil do nebe tak jsem ho otevřel a bylo jasně vidět proč cvakal... 

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus to projet nejakou analyzou, jestli nejsou vadne sektory....HDD Tune...nebo necim podobnym.
Počítač: ANO! 

Mě se stávalo u 80GB Samsung něco podobnýho, zvuk byl spíš jako když dva kovy narazí do sebe, dělalo to tak měsíc, čím dál častějc, tak jsem ho zformátoval a ono to přestalo, ale začal hrozně divně hučet, jednou jsem do něj v letním horku z nervů praštil a on hučet přestal a začal občas pískat, to bylo ještě horší, ale nějak to přestalo, ani nevim jak... teď je to tak cca dva roky a funguje v pořádku jako odkladiště :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3246
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
- 3
- 5082
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3189
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1968
-
od Jirka88