Hoj, mám starej 15" XGA CRT monitor, chtěl sem ho na rozšířenej režim s tim že si tam dám nějaký teploty, využití a jiný blbosti abych věděl co to dělá když hraju, tak sem ho připojil, nastavil rozšířenej režim a jen tak z prdele zkusil nastavit rozlišení 2560x1600, monitor hned na to zhasnul, začlo v něm něco praskat a jiný zvuky jak kdyby se chystal bouchnout tak sem ho odpojil a teď když ho zapojim a zapnu tak začne něco vzadu toho monitoru cvakat a bliká dioda (pravidělně s tim cvakáním, asi nějaký relé?). Zkoušel jsem ten monitor na PC i na ntb ale dělá to furt to samý. Jinak když není zapojenej tak nebliká.
Tak nevim jestli se s ním dá něco udělat nebo ho mám zahodit a běžet ke známýmu pro jinej, mě se s tim jen nechce do sběrnýho dvora.
Je to nějakej ComfortView 15cx, prostě nějakej nedohledatelnej stoletej shit.
Chcípnul mi monitor, bliká, cvaká ale nesvítí Vyřešeno
Chcípnul mi monitor, bliká, cvaká ale nesvítí
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Re: Chcípnul mi monitor, bliká, cvaká ale nesvítí
To je bude nejspíš za přijatelnou cenu neopravitelné.
Řekl bych, že za přijatelnou cenu spíš koupíš nový monitor.
Tou cenou v případě 15″ CRT (možná i 17″) bezpochyby bude „za odvoz“.
Můžeš zkusit i tohle.
Tou cenou v případě 15″ CRT (možná i 17″) bezpochyby bude „za odvoz“.
Můžeš zkusit i tohle.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak já to mám od známýho zdarma, on je rád že se toho zbaví ale mě se nechce jet s tím starým do sběrnýho dvora, do popelnice to asi nenarvu a na půdě už je bordelu dost, tak by mě jen zajmalo jestli by nešel ještě rozjet´.
Jen nechápu proč teda po nastavení většího rozlišení chcípnul? Dnešní monitory vyhoděj nějakou hlášku jako že out of frame, bych čekal že ten starej jenom zhasne, začne blikat a po nastavení menšího rozlišení se zase rozsvítí.
Jen nechápu proč teda po nastavení většího rozlišení chcípnul? Dnešní monitory vyhoděj nějakou hlášku jako že out of frame, bych čekal že ten starej jenom zhasne, začne blikat a po nastavení menšího rozlišení se zase rozsvítí.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Re: Chcípnul mi monitor, bliká, cvaká ale nesvítí Vyřešeno
Tam se zvyšuje napětí, tedy i proud a nejspíš i frekvence. Máš to jako s přepětím v nn síti, nové spotřebiče proti tomu mají ochrany a tak to přežijí, staré odejdou a někdy ani ta ochrana nefunguje jak má.
Ok, udělám teda místo na půdě 

Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11058
-