Nvidia Geforce 9600GT

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

koncentrak
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nvidia Geforce 9600GT

Příspěvekod koncentrak » 24 dub 2012 22:58

Dobrý den,
mám problém s ovladači k této grafické kartě. Vždy když nainstaluji nové tak se mi windows zaseknou na načítací obrazovce. Vyzkoušeno na čisté instalaci windows xp i windows 7 vždy když nainstaluji nejnovější ovladače tak se to sekne při načítání (nenaběhne přihlašovací obrazovka s profilama).

Nedávno jsem reklamoval grafiku a když sem ji dával zpět nastal problém s napájením této karty. Má jí připojenou (2x molex 6-pin) ale mám zapojený jen jeden molex.(tady je ta redukce: http://www.czc.cz/redukce-6-pin-konektoru-pro-pci-e-karty-ze-zdroje/44877/produkt?utm_source=hyperzbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Prislusenstvi&utm_term=Redukce_6_PIN_konektoru_pro_PCI_E_karty_ze_zdroje)

Takže mě zajímá může to být tím že mám zapojený jen jeden molex ze dvou, je to tak správně a můžu něco pos*** když zapojím i ten druhý???

Za všechny odpovědi předem děkuji....
Dan

Reklama
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Nvidia Geforce 9600GT

Příspěvekod Martin63 » 24 dub 2012 23:07

No to si sakra piš, že to může být tím. Dokonce na 99% to tím je, není co řešit. Krafika nemá dostatečné napětí a tak spadne.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 dub 2012 23:07

Ony musí být zapojeny oba ty Molexy
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

koncentrak
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod koncentrak » 25 dub 2012 08:25

Díky.
Takže při bližším zkoumání jsme zjistil že my ze zdroje vychází jeden 6-pin (můj zdroj: ATX-450 JSP) Stačí tento zdroj na tuto grafickou kartu (Nvidia GeForce 9600GT 512MB)? A dá se pomocí programu zjistit zda má grafika správné napájení?
Dan

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 25 dub 2012 09:41

To se ptáš teda brzo... Co to je za značku zdroje? Watáž je 450 W? Píchni tam ten 6-pin a neptej se :-)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

koncentrak
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod koncentrak » 25 dub 2012 12:35

Jj 450W a značka EUROCASE ATX-450JSP (http://eshop.kak.cz/zbozi/cae208-euroca ... 0mm-fan-p/) a když to připojím přes ty molexy tak po načteni windows 7 mi zčerná obrazovka monitor se na chvilku odpojí (no signal) pak zase naskočí ale je pořad černý a nic se neděje. Jede pouze v nouzovém režimu.

Teď to mám přes ten 6-pin a i s novými ovladači běží zatím bez problému ale i tak by mě zajímalo jestli je nějáká možnost jak zjistit jestli je napájení karty ok...
Dan

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 25 dub 2012 12:46

Zkus poradnou zatez karty (OCCT:GPU, Furmark apod.) a uvidis.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

koncentrak
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod koncentrak » 26 dub 2012 09:57

Tak jeden den všechno v pořádku a dneska zapnu PC pustím internet počítač se sekne a po restartu stejný scénář jako předtím, nainstaloval sem starší ovladače 280 a žádná změna. Tak sem zkusil odpojit kartu od externího napájení a s předpokladem že monitor vůbec nenaskočí sem byl překvapený protože vše fungovalo až do načítání windows takže nejspíš chyba ve zdroji... jen nemám náhradní takže nemám jak vyzkoušet :(
Dan

koncentrak
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod koncentrak » 30 dub 2012 09:50

Já to nechápu PC občas najede a vše jede v pořádku asi 2 až 5minut pak zamrzne obrazovka (nejde hýbat myší na klávesnici taky nereaguje) jediná možnost je tvrdý restart.

--- Doplnění předchozího příspěvku (Pon Dub 30, 2012 2:01 pm) ---

Tak kdyby náhodou měl někdo podobný problém jako já tak tady je řešení:

Natáhnout nejnovější bios ze stránek výrobce (v mém případě to pro desku GA-MA790X-UD4 byl F7D)
poté nastavit bios na defaultní hodnoty
změnit nastavení init Display First: z pci na peg

nakonec sem si ještě našel nastavení rámek a v biosu upravil časování a volty a najednou pc šlape jak hodinky :D
Dan

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”