PC se po vysátí prachu nespustí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pixlik
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

PC se po vysátí prachu nespustí

Příspěvekod pixlik » 09 kvě 2012 14:16

Zdravim, včera mě při vysávání napadlo trochu prachu dostat i z pc tak sem vysavačem trochu přejel po spodku case. PC sem před vysáváním měl puštěné a ze sítě sem ho při vysávání nevytahoval. Po dovysávání sem ho chtěl zapnout, ale vůbec se nespusti :/. Jako první závada mě napadl povytažená kabel od zdroje, kterej byl ale v poho. Po chvíli sem myslel že zdroj odešel, ale při zapojení kabele se mi na zákl. desce rozesvítí dioda(zeleně) takže je asi v pohodě. Zkoušel sem se podivat i na zapínací kabel kterej byl taky zastrčenej. Nevite někdo co sem tam mohl dosrat? Díky
Naposledy upravil(a) Ltb dne 11 kvě 2012 21:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu

Reklama
guest

Re: PC se nespustí

Příspěvekod guest » 09 kvě 2012 14:35

Dosral si to ty, protože vysavačem se do PC neleze!

a) něco odpravíš statickou elektřinou
b) vysaješ nějaký jumper

O tom už bylo napsáno tolik, že i telefonní seznam by se styděl jak má málo písmenek. :evil:

1) Zkontroluj všechny kabely a komponenty že sedí
pokud to nepomůže
2) Udělej Clear CMOS viz.FAQ
pokud to nepomůže
3) Všechno odpoj, nech jenom CPU, grafiku a 1RAM - když to nastartuje přidávej ostatní komponenty

pixlik
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pixlik » 11 kvě 2012 14:22

Díky za radu, ale nic z toho nepomohlo :/

guest

Příspěvekod guest » 11 kvě 2012 15:09

Co nepomohlo? Když máš vše odpojené a necháš jen CPU, grafiku a jednu RAM tak se to taky nechytne? Odpojený i HDD!

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 11 kvě 2012 16:06

Zelená dioda není zárukou funkčnosti zdroje. Rozeber si celé PC na stůl a tam ho i slož. Pravděpodobně si s tím nešikovně hejbnul při manipulaci a zkřížila se deska.

Blue Spirit: vysavačem jezdím po PC při každém uklízení, protože tím ho maximálně poškrábeš. Elstatika se tam nemá jak dost k dílům, protože to je celé izolované.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

guest

Příspěvekod guest » 11 kvě 2012 16:37

Blue Spirit: vysavačem jezdím po PC při každém uklízení, protože tím ho maximálně poškrábeš. Elstatika se tam nemá jak dost k dílům, protože to je celé izolované

Tak tohle by bylo na dlouhou ale zbytečnou diskuzi, protože sto lidí sto zkušeností a sto názorů. :lol: Pokud ten vysavač nepoužiji a něco se podělá, můžu hned vyloučit jednu možnou příčinu závady a nemusím se elstatikou zabývat.

Na okraj, léta jsem pájel CMOSy u kterých se doporučuje elstatická podložka, uzemňovací manžeta ad. a vím, že je lze pájet i pistolkou - ale nikomu bych to neporadil. :lol:

Edit: Jasně že s vysavačem do PC při jisté opatrnosti můžeš, ale než někomu zdlouhavě popisovat na co všechno si má dát pozor /vysátý jumper už jsem viděl/, pak je lepší mu napsat, aby vysavač nepoužíval.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Po aktualizaci W10 se ntb nespustí
    od Funstorm007 » 18 čer 2025 18:12 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    4618
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    24 čer 2025 08:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”