Mám takový menší problém, občas se mi totiž stane během hraní her, že buď obrazovka problikne, zčerná (obrazovka zešedne se svislýma pruhama) a hra jede zase dál. Jenže když se vrátím na plochu, tak na obrazovce jsou všelijaké artefakty a musím zrestartovat počítač.
Hlášky to nevyhodilo nikdy žádné.
Sestava vč. grafiky uvedená v podpisu. Netaktovaná. Stává se to občas, vlastně kdykoliv se PC zachce.
Teplota grafiky v zátěži 65 °C, procesor 60 °C (s boxem na dvoujádro), pevný disk 40 °C, severní můstek 70°C, paměti bez chyb, disk bez chyb.
Je to základovkou nebo grafikou?
Pruhy během hraní her Vyřešeno
Pruhy během hraní her
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
Re: Pruhy během hraní her
Mám aktuální ovladače GK vč. DirectX
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pošli ji na reklamaci. Je šance, že ji vymění za novou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nepomáhá nic. Ani starší ovladače, ani vypnutí CCC, ani odinstalace komponent, prostě nic.
Obraz dokonce vypadne už během slabších her, třeba GTA San Andreas.
Obraz dokonce vypadne už během slabších her, třeba GTA San Andreas.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Řeším stejný problém Tady, co Ti můžu doporučit, tak projeď paměti Memtestem a pokud chceš si být ještě víc jistý, tak Gold memory. Ale počítej, že to bude trvat takových 20 hodin. (momentálně mam to spuštěný, piši totiž z bráchového pc). Na rozdíl od tebe, mě to někdy spadne do BSOD, ale u tebe to vypadá na nějaký vadný kontakt, např. kabelem...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kabel zkusí snadno, udělá screen obrazovky a vloží to sem. Pokud budou pruhy i na obrázku, je to grafika.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Nemyslím si, že by to bylo paměťmi, protože první kus 2 GB jsem reklamoval už loni, druhý kus 2 GB jsem kupoval na Vánoce. Všechny tyto problémy nastaly až s koupí nové GK. Krom toho, test pamětí jsem kdysi taky dělal a testy vyšly negativně (jak u doktora)
Zkusil jsem měnit frekvenci monitoru, zkusil jsem DVI kabel a D-Sub s redukcí a taky žádná změna. Odinstalování ovladačů, jednotlivých částí taky nic.
Během náročných her (BF 3, Dirt 3) se objevily občas pruhy, někdy se resetoval PC, někdy jen problikl a ovladače se restartovaly. Když jsem najel na plochu, tak jsem tam měl žlutý trojuhelníček - Ovladač AMD přestal pracovat a byl obnoven.
Třeba u GTA San Andreas jen zčernala obrazovka a ovladač se resetoval.
A když se mi stalo probliknutí, tak následně pak bývaly "kostičky" a všelijaké artefakty na obrazu, tam jedině pomohl restart PC. Už mám objednanou záložní HD 5450 pasiv (na filmy a slabé hry stačí), jen co přijde, tak ta letí na reklamaci, dávám na D1amonda. Snad to přijmou, mám ji asi tak měsíc.
Jinak takhle to vypadá:
Zkusil jsem měnit frekvenci monitoru, zkusil jsem DVI kabel a D-Sub s redukcí a taky žádná změna. Odinstalování ovladačů, jednotlivých částí taky nic.
Během náročných her (BF 3, Dirt 3) se objevily občas pruhy, někdy se resetoval PC, někdy jen problikl a ovladače se restartovaly. Když jsem najel na plochu, tak jsem tam měl žlutý trojuhelníček - Ovladač AMD přestal pracovat a byl obnoven.
Třeba u GTA San Andreas jen zčernala obrazovka a ovladač se resetoval.
A když se mi stalo probliknutí, tak následně pak bývaly "kostičky" a všelijaké artefakty na obrazu, tam jedině pomohl restart PC. Už mám objednanou záložní HD 5450 pasiv (na filmy a slabé hry stačí), jen co přijde, tak ta letí na reklamaci, dávám na D1amonda. Snad to přijmou, mám ji asi tak měsíc.
Jinak takhle to vypadá:
Re: Pruhy během hraní her Vyřešeno
Vyřešeno !! Karta byla vyměněna, ta předchozí byla vadná. Taky jsem měl prý vadný chladič, při vyšších otáčkách "chrčel" místo "hučel". Taky měla vyšší napětí v klidu (teď 0.95 V, předtím 1.30 V)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3706
-
od Laniga
Zobrazit poslední příspěvek
14 úno 2025 14:07