Vodorvný pruh přes obrazovku při pohybu videa / hry

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RayDoyle21
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vodorvný pruh přes obrazovku při pohybu videa / hry

Příspěvekod RayDoyle21 » 29 čer 2012 14:52

Dobré odpoledne. Rád bych poprosil o radu s problémem, ze kterého už jsem zoufalý a který se hodně těžko popisuje.

Zkusím to:
Mám v notebooku 2 grafické karty:
integrovanou Intel HD Graphics
AMD Radeon HD7370M (takto se mi tu ukazuje po tom, co jsem aktualizoval ovladače - dříve se ukazovala jako HD6370M).

K věci: integrovaná grafika stačí jen na "kancelářskou" práci, hry nezvládá. Proto při hraní her přepínám na grafiku AMD. Problém je, že při aktivované graf. kartě AMD se při hraní her nebo sledování filmu / videa při každém výraznějším pohybu kamery objeví na obrazovce přesně v polovině uzoučký vodorovný pruh po celé šířce obrazu (filmu, videa, hry). Pruh rozděluje obraz na horní a dolní polovinu s tím, že poloviny na sebe přesně nepasují (tzn. horní obraz je vzhledem k dolnímu posunutý). Jakmile ustane pohyb kamery, pruh zmizí a obraz se ustálí.

Nenapadá mě lěpší způsob, jak to popsat, zkoušel jsem pruh nahrát Frapsem, ale není to skoro zřetelné.

Měl jsem za to, že celý problém má něco do činění s vertikální synchronizací, ale ani, když nastavím čekání na svislé obnovení: vždy zapnuto, nenastane žádná změna.

Mohl by mi prosím někdo poradit/pomoci, co s tím? Přivítám každou radu. Ovladače graf. karty jsem aktualizoval, ničemu to nepomohlo.

Konfigurace notebooku: Lenovo G570, procesor Intel Pentium B950, RAM 4 GB.

Děkuji všem za ochotu pomoci

Reklama
maca_milan
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vodorvný pruh přes obrazovku při pohybu videa / hry

Příspěvekod maca_milan » 29 čer 2012 20:54

Ahoj,
Pokud je v zaruce reklamuj. Pokud ne udelej si obraz celeho hdd a zkus nacisto nainstalovat Windows jen se vsema aktualnima ovladacema. Idealne si nekde pujc klasickou instalacku ne ten preplacanej paskvil co se dodava s notebookem.
Pokud to nebude delat tak si zatleskej jde o SW problem vrat puvodni Win a muzes zkusit dal laborovat kde je problem.
Pokud ti to bude delat tak to preci jen bude grafika i kdyz s timto projevem jsem se v NTB jeste nestkal. U klasicke grafiky jsem videl mechanicky poskozeny DAC ktery se projevoval tak jak popisujes.Myslim si ale ze v notebooku to snad vedou digitalne rovnou do displeje a DAC tam neni, no i kdyz pokud je tam vyvod na monitor tak tam asi neco bude....
Pokud ti notebook posledni dobou pri hrani vyhodil modrou obrazovku pripadne se restnul nebo kousnul bude to pravdepodobne klasicky spoj mezi MB a GPU a to je na popelnici, no neco se s tim da delat ale to tu radeji nezverejnovat :D
Predpokladam tedy ze predtim to NTB nedelal :wink:

RayDoyle21
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Vodorvný pruh přes obrazovku při pohybu videa / hry

Příspěvekod RayDoyle21 » 30 čer 2012 17:19

Ahoj, notebook to tak dělá od koupě. Nevšiml jsem si toho jen z důvodu, že až v poslední době volím grafickou kartu manuálně pro určitou činnost (přepnu ATI/Intel) a před tím jsem to dělal tím způsobem, že pro každou aplikaci byla přiřazena různá karta. Zjistil jsem, že ten druhý způsob nefunguje (počítač nebere zřetel na to, jaká karta je k aplikaci přiřazena), proto jsem přešel na ten první způsob.

Nečetl jsi ale o tom, že ATI graf. karty mají obecně problém s vertikální synchronizací?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC má černou obrazovku při zapnutí
    od Fruitez » 06 bře 2025 10:38 » v Problémy s hardwarem
    4
    5581
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    07 bře 2025 21:46
  • Jak posunu obrazovku u Win 11, notebook Asus
    od gumak » 05 pro 2024 10:40 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    5551
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 17:41
  • PC střih 4k videa
    od jan.jirek » 26 led 2025 13:58 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    2702
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 18:25
  • PC na hry a střih videa
    od jval » 28 lis 2024 22:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC