Zdravim,
Koupila jsem si TimelineU M5 s 500GB HDD + 20GB SSD pro zrychleni behu OS. Ale byla na nem predinstalovana Win7 Home edition. Tak jsem vzala svoji flashku s instalaci Ultimate a nabootovala. Smazala vsechny partitiony, abych udelala cerstvou instalaci bez veskerych nesmyslu. Zbyly mi dve nealokovane polozky Disk 0 (ssd) a Disk 1 (hdd).
Na disku 1 jsem vytvorila 50GB svazek pro instalaci Win7. Zaroven se automaticky vytvorilo 100MB bootovaci svazek rezervovany pro system.
Dala jsem instalaci. Vse probehlo v poradku. Pri dokoncovani instalace se to zeptalo na jmeno pocitace, cd key, datum a cas, nastaveni hesla atd. Pak se spustilo prvni prihlaseni a pak naskocila chyba: Chyba inicializace procesu a od te chvile se laptop restartuje: zapnu, Acer screen, cerna obrazovka, reboot a porad dokola
Nouzovy rezim nejde. Oprava systemu jen tvrdi ze bude opravovat Windows Boot Manager a nejaky Windows recovery environment, ale ani po rebootu se nic nedeje a porad zustava ve smycce.
Zkousela jsem dve ruzne instalace Win, abych se ujistila, ze to neni instalackou.
Ocenim jakoukoli radu, notebook je stary 2 dny a uz nejde nabootovat.
Diky.
Cista instalace Win7 na notebook s HDD+SSD
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Cista instalace Win7 na notebook s HDD+SSD
Win 7 Ultimate máš koupený?
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
A udělala sis zálohu recovery DVD? Teď až to pošleš na reklamaci, tak to musíš poslat s originál systém, protože jinak to vracejí.
Jaký proces to vyhazuje chybu? Je možné, že Tvá instalačka W7 neobsahuje některý z potřebný driverů pro spuštění.
Jaký proces to vyhazuje chybu? Je možné, že Tvá instalačka W7 neobsahuje některý z potřebný driverů pro spuštění.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ahoj
z důvodu zejména nedostatku místa jsem zakoupil Crucial MX100 256GB a HDD caddy. Vzhledem k tomu, že na mechanice mám SATA I a na disku Sata II, zcela jednoznačně musím dát Crucial na původní místo a Seagate 500GB místo mechaniky. Nicméně, počítač je po 4 letech používání už hodně zasekanej a ani triky typu Hijackthis nepomáhají dlouhodobě, takže bych rád nainstaloval nový Win7 bez bloatwaru na SSD. Ten disk bych rád používal pro aplikace a Seagate pro data(foto, filmy, dokumenty atd.).
Rád bych zvolil postup:
0. Záloha dat(foto, filmy...). Nechci zálohovat OS, protože kdyby se něco nepovedlo, vždycky budu podle následujícího postupu mít jeden OS aktivní a funkční.
1. Vyměnit HDD za SSD a nainstalovat OS
2. Uvést OS do provozního stavu instalací základních aplikací - antivir, ovladače, prohlížeč...
3. Umístit HDD do Caddy
4. Provést transfer aplikace Zoner Photo Studio Pro - Ten mám pod licencí "Giveaway of the day", to znamená, že šel zdarma nainstalovat pouze jeden specifický den a nerad bych o tenhle SW přišel, všechny další aplikace můžu nainstalovat znovu.
4. Zformátovat komplet HDD
5. Umístit zálohované dokumenty zpět na HDD
Rád bych se zeptal, jestli tenhle postup dává smysl.
Dále, má význam rozdělit SSD na dva oddíly, jeden pouze na OS a druhý na aplikace? I teď mám na C pouze systém a aplikace mám na D, takže teď bych měl 3 oddíly, OS, Aplikace a Dokumenty. Přijde mi to lepší, protože na tom Win disku je spousta věcí typu Boot, Recovery, a nebo Documents and Settings, ale možná by bylo lepší z nějakého důvodu mít oddíly jen dva. V případě třech oddílů, stačí 30 GB na systém?
Děkuji :)
z důvodu zejména nedostatku místa jsem zakoupil Crucial MX100 256GB a HDD caddy. Vzhledem k tomu, že na mechanice mám SATA I a na disku Sata II, zcela jednoznačně musím dát Crucial na původní místo a Seagate 500GB místo mechaniky. Nicméně, počítač je po 4 letech používání už hodně zasekanej a ani triky typu Hijackthis nepomáhají dlouhodobě, takže bych rád nainstaloval nový Win7 bez bloatwaru na SSD. Ten disk bych rád používal pro aplikace a Seagate pro data(foto, filmy, dokumenty atd.).
Rád bych zvolil postup:
0. Záloha dat(foto, filmy...). Nechci zálohovat OS, protože kdyby se něco nepovedlo, vždycky budu podle následujícího postupu mít jeden OS aktivní a funkční.
1. Vyměnit HDD za SSD a nainstalovat OS
2. Uvést OS do provozního stavu instalací základních aplikací - antivir, ovladače, prohlížeč...
3. Umístit HDD do Caddy
4. Provést transfer aplikace Zoner Photo Studio Pro - Ten mám pod licencí "Giveaway of the day", to znamená, že šel zdarma nainstalovat pouze jeden specifický den a nerad bych o tenhle SW přišel, všechny další aplikace můžu nainstalovat znovu.
4. Zformátovat komplet HDD
5. Umístit zálohované dokumenty zpět na HDD
Rád bych se zeptal, jestli tenhle postup dává smysl.
Dále, má význam rozdělit SSD na dva oddíly, jeden pouze na OS a druhý na aplikace? I teď mám na C pouze systém a aplikace mám na D, takže teď bych měl 3 oddíly, OS, Aplikace a Dokumenty. Přijde mi to lepší, protože na tom Win disku je spousta věcí typu Boot, Recovery, a nebo Documents and Settings, ale možná by bylo lepší z nějakého důvodu mít oddíly jen dva. V případě třech oddílů, stačí 30 GB na systém?
Děkuji :)
Zaloz si vlastni tema.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1689
-